Lembergs: Kariņš tikai pēc 2 nedēļām atcerējās, ka vajadzīgi individuālie aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļi

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) demonstrē klaju neprofesionalitāti, jo lēmumus saistībā ar jaunā koronavīrusa “Covid-19” izplatības ierobežošanu pieņem novēloti, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lembergs atgādināja, ka Kariņš uzdevis starpinstitūciju koordinācijas grupai nekavējoties risināt jautājumu par individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu iegādi cīņai pret jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību. “Mēs tādu uzdevumu devām vēl pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas – pirmkārt, jau bērnudārziem un skolām,” norādīja politiķis.

“Tagad pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas, Kariņš pēkšņi ir atcerējies, ka vajag individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļus. To viņš ir atcerējies pēc 13 dienām jeb gandrīz 2 nedēļām. Vai tad tā strādā?” komentēja Lembergs.

“Būtu palūguši Ķīnas vēstniecībai viņu iekšējās instrukcijas – izlasītu un izdarītu. Ārkārtējo situāciju izsludinot, tam vajadzēja būt vienam no punktiem,” uzsvēra Lembergs.

Viņš norādīja, ka individuālajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, protams, ir jāiedala resursi un tie jāiepērk. “Mēs visu iepirkām jau momentā. Skolām un bērnudārziem. Mums tas maksāja 50 tūkstošus eiro, bet ko darīt? Tātad – tā ir bezatbildīga nolaidība jeb drīzāk neprofesionalitāte no Kariņa puses,” konstatēja Lembergs.

“Pēc manām domām nav ne mazāko šaubu, kā ārkārtējā situācija ir jāpagarina. Jo ātrāk pieņems lēmumu, jo visiem būs skaidrāki darbības noteikumi, kādi būs ārkārtējās situācijas periodā,” izteicās politiķis.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro