Lembergs: Covid-19 krīzes laikā ambulatoro medicīnisko palīdzību vajadzētu organizēt decentralizēti

Ambulatoro medicīnisko palīdzību vajadzētu organizēt decentralizēti, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Protams, tagad, ja uz slimnīcu biezā slānī dotos apmeklētāji, kuri nav stacionējami, tas nebūtu pareizi. To varētu organizēt tā, ka apmeklētāji būtu pilnībā izolēti no pārējās slimnīcas un nebūtu iespējams pārnēsāt vīrusu, kur guļ smagi slimie un viņu aizsargspējas loģiski ir zemākas. Pēc manām domām, un Ventspilī tāda iespēja būtu, ka vajadzētu organizēt decentralizētu ambulatoro medicīnisko palīdzību,” komentēja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, tāda iespēja Ventspilī pastāv. “Protams, ne visur ambulatoro palīdzību var decentralizēt. Bet ja tur ir atsevišķa piekļuve un atsevišķs kabinets, kur ir dakteris un attiecīgais pacients un abiem ir īpaši aizsarglīdzekļi, dakterim tas varētu būt speciāls ķīmiskais respirators, tad tas pieņemto skaits būtu mazāks, bet viņš būtu,” skaidroja politiķis.

“Ja kādus divus mēnešus tā turpinās atlikt ambulatoro medicīnisko palīdzību, var sanākt, ka vairāk nomirs no citām slimībām, nekā no koronavīrusa. Otrkārt, var sekot kaut kādas komplikācijas. Un treškārt, pēc tiem diviem mēnešiem būtu milzīgs pieplūdums,” sacīja Lembergs.

“Nav jau nekas vienkāršāk kā aizliegt. Daudz grūtāk ir izdomāt, kā izdarīt tā, lai vilks paēdis un kaza dzīva. Tur ir kaut kas jāprot. Es personīgi domāju, ka tas ir iespējams, jo nav mums vēl tāds milzīgs [epidēmijas] uzliesmojums,” piebilda Lembergs.

Kā zināms, valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 dēļ ir noteikti ierobežojumi dažādās nozarēs, tostarp arī pastiprināti drošības pasākumi veselības aprūpē, kā rezultātā slimnīcas apturējušas ambulatorās konsultācijas.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro