Lembergs: Bez Levita padoma iztiksim – prezidents pilda tikai noplukuša karoga funkciju

Latvijas valdība joprojām nepietiekami strādā pie koronavīrusa “Covid-19” apkarošanas – Valsts prezidents Egils Levits vispār pilda tikai noplukuša karoga funkciju, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Runājot par situāciju, ka Latvijā mediķiem trūkst maskas un citi individuālie aizsardzības līdzekļi, Lembergs norādīja, ka Latvijas valdība tikai nesen atcerējās, ka vajag iepirkt aizsargmaskas, lai gan ārkārtējais stāvoklis izsludināts tika jau 12. martā un Ķīnā Covid-19 uzliesmojums bija jau trīs mēnešus.

“Tagad sludina iepirkumu, bet kamēr iepirkums notiks, kamēr tās maskas saražos, kamēr atvedīs – vīruss jau būs pagājis,” izteicās Lembergs.

“Tas ir pilnīgi nogulēts – ne tikai sejas maskas, bet arī speciālie tērpi mediķiem. Vinnētājs ir tas, kas uzreiz to visu var sakārtot,” turpināja politiķis.

Viņa ieskatā, pareizākais risinājums šobrīd būtu runāt ar Ķīnas Tautas Republiku: “Mums ir divas sadraudzības pašvaldības Ķīnā – viņiem tur atsūtīt miljonu vai divus miljonus [aizsargmaskas] nav problēma. Nopirkt no ķīniešiem aizsarglīdzekļus ir trīs dienu jautājums – prezidents ar prezidentu sazvanās, palūdz, pārskaita naudu un viņi atved. Maskas jau nav atvest miljons ziloņu,” norādīja Lembergs.

“Bet mēs to visu sapratām, ka tur nav ko cerēt un tepat uz vietas šujam. Kāda problēma to noorganizēt Latvijā?” turpināja politiķis.

“Es redzu tā – tas, kas ir Veselības ministrijas bloks, tur viņi vingro labi un to, ko viņi saka, to valdība pieņem, bet viss pārējais, kas ir ārpus veselības aizsardzības – tur ir švaki. Iekšlietu sistēma normāli strādā, bet viss, kas attiecas uz pārējo, tur smadzenes nestrādā. Ja paklausās, ko tas Kariņš runā, tad viņš muld pa desmit mēmajiem, bet prezidents vispār pilnīgs auns. Turpina runāt par Satversmes ievaddaļu, it kā vīrusu ar to spētu nosist […] Levitam ir tikai noplukuša karoga funkcija,” ass savos izteikumos bija Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro