Lembergs: Dīkstāves pabalstu saņemšanu vajadzētu vienkāršot

Birokrātiju attiecībā uz dīkstāves pabalstu vajadzētu vienkāršot, lai to varētu saņemt pēc iespējas plašāks loks, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentējot apstākli, ka dīkstāves pabalstu šobrīd saņem salīdzinoši neliels skaits darbinieku, Lembergs norādīja, ka, pēc uzņēmēju stāstītā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ļoti stingri vērtē, kam piešķirt dīkstāves pabalstu un kam nē.

“Man uzņēmēji stāsta, ka tur ir tāda piekasīšanās, lai tev neiedotu to pabalstu, tāpēc arī izmaksāto pabalstu skaits ir ļoti mazs,” norādīja Lembergs, turpinot, ka “ļoti daudzi vienkārši nekvalificējas šim pabalstam.”

Līdz šī gada aprīļa beigām Valsts ieņēmumu dienests ir izmaksājis dīkstāves pabalstus kopumā 7 992 731 eiro apmērā.

Pabalsti 7 505 110 eiro apmērā izmaksāti kopumā 26 401 darbiniekiem pēc 4 976 uzņēmumu iesniegumiem. Savukārt pēc 1726 pašnodarbināto personu iesniegumiem izmaksāti pabalsti kopumā 487 621 eiro apmērā. Šajā laikā atbalsts atteikts 3 392 uzņēmumiem un 1 532 pašnodarbinātajiem, kas nav atbilduši Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem.

Tajā pašā laikā Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputātu priekšlikumu, kas paredzēja ļaut dīkstāves pabalstam pieteikties plašākam darba devēju un krīzes skarto nodokļu maksātāju lokam.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro