Lembergs: Labi, ka šajā krīzē mums nav tādu skolotāju un izpildītāju kā 2009. gadā

Labi, ka šajā krīzē mums nav tādu skolotāju un izpildītāju kā 2009. gadā, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Vērtējot valdības un pasaules rīcību saistībā ar Covid-19 izraisīto krīzi, Lembergs pauda viedokli, ka šobrīd, kad ekonomisko krīzi piedzīvo vairākas Eiropas Savienības valstis, pieeja krīzes risināšanai ir daudz savādāka, nekā pirms vienpadsmit gadiem, kad krīzē bija nonākusi tikai Latvija.

“Šobrīd tie, kas mums pirms 11 gadiem mācīja, ka ekonomiskā krīze ir jāpārvar palielinot nodokļus, samazinot izdevumus, izģērbjot kredītņēmējus un atņemot visu, ko vien var atņemt, padarot tos plikus, māca, ka krīzei ir pavisam cita pieeja – aizņemties un ieguldīt tautsaimniecībā,” norādīja Lembergs.

Viņš atgādināja, ka pirms 11 gadiem, kad Latvija piedzīvoja krīzi, Starptautiskais Valūtas fonds un Eiropas Komisija rosināja valstij pacelt nodokļus un samazināt izdevumus. Pēc Lemberga sacītā, tagad, kad dziļa krīze ir arī Eiropas Savienības bagātajās valstis, mums to vairs nesaka.

“Jo viņi netaisās palielināt nodokļus un samazināt izdevumus, viņi taisās aizņemties un ieguldīt naudu ekonomikā. Tieši tā mūsu skolotāji rīkojas, kad pašiem ir ekonomiskā krīze,” uzsvēra Lembergs.

Viņš pauda pārliecību, ka ja Latvija būtu vienīgā valsts, kurā būtu Covid-19, tad atkal būtu nodokļi augšā, tēriņi lejā un visiem par 30% jānogriež algas un jāatlaiž cilvēki.

“Tas pierāda to, ka mūsu skolotāji, tad, kad viņiem pašiem ir krīze, rīkojas diametrāli pretēji, kā paši mums mācīja. Nedod Dievs, mums tādus skolotājus un tādus izpildītājus, kādi mums bija 2009. gadā. Tagad viņi visi kur ir? Eiropas struktūrās saņem milzu algas un viņi to krīzi izjūt kā labklājības pieaugumu,” rezumēja Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro