Lembergs: Meroni vairs nav ne Šveices advokāts, ne pat Šveices iedzīvotājs

Rūdolfs Meroni vairs nav ne tikai Šveices advokāts, bet arī Šveices iedzīvotājs, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentējot ziņu, ka šā gada 3. aprīlī Šveices Cīrihes kantona Augstākās tiesas Advokātu uzraudzības komisija ir dzēsusi Rūdolfu Meroni no Šveices Advokātu reģistra, Lembergs atzina, ka ir informēts par šādu notikumu: “Tik tiešām tāda ziņa pāris dienas atpakaļ man atnāca – Rūdolfs Meroni, Šveices advokāts, kā viņu sauca Ģenerālprokuratūra un Rīgas apgabaltiesa, vairs nav Šveices advokāts. Viņš savu advokatūru ir beidzis. Labprātīgi vai nelabprātīgi – man nianses nav zināmas,” komentēja Lembergs.

Tāpat viņš zināja stāstīt, ka Rūdolfs Meroni esot deklarējies nevis kā Šveices rezidents, bet mainījis rezidences valsti uz Krētas salu, Grieķijā. “Līdz ar to viņš vairs nav ne Šveices advokāts, ne Šveices rezidents. Tādas diezgan radikālas pārmaiņas,” piebilda Lembergs.

“Viena lieta – viņš [Meroni] Šveicē ir zaudējis tiesu. Tāds Ost Service AG iesūdzēja viņu tiesā par to, ka viņš kā valdes loceklis ir rīkojies pretēji kompānijas interesēm un Šveices tiesa atzina viņu vainīgu visās instancēs, nospriežot, ka viņam jāmaksā vairāk kā 100 tūkstoši Šveices franku, ko viņš nemaksāja un viņam tagad Cīrihē ir arestēta māja. Un rudenī būs vēl viena tiesvedība, kur viņa perspektīvas arī nav cerīgas,” stāstīja Lembergs.

“Vai iespējams, ka ar šīm nepatikšanām ir saistīta viņa aiziešana no advokatūras, mainot rezidentūras valsti, man nav zināms,” piebilda politiķis.

Vaicāts, vai, ņemot vērā, ka Meroni ir arestētās mantas uzraugs viņa lietā, nevajadzētu sekot kādai rīcībai no Latvijas puses, Lembergs atzina, ka Rīgas apgabaltiesai būtu jāseko līdzi šiem jautājumiem. “Viņiem ir tiesiskās palīdzības lūguma formā visas iespējas pārbaudīt un iegūt dokumentus, ja, protams, viņi izpilda savu pienākumu nodrošināt arestētās mantas saglabāšanu,” norādīja Lembergs.

“Bet likumā ierakstīti pienākumi attiecas tikai uz Lembergu. Uz tiesu varu – kā kurā gadījumā,” ironiski piebilda Ventspils mērs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro