Lembergs: Nav pamata pūst fanfaras par to, cik attālinātās mācības ir bijušas veiksmīgas

Ir pilnīgi lieki pūst fanfaras par to, ka attālinātās mācības ir bijušas tik veiksmīgas, ka var aizstāt pedagogu klasē, uzskata Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Es Izglītības pārvaldei izteicu bažas, ka attālinātas mācīšanās, pēc manas dziļas pārliecības, nevar dot tādu pašu izglītības apguvi kā mācības klātienē – klasē, skolotāju klātbūtnē, tiešajā kontaktā, kur var realizēt arī daudz individuālāku pieeju,” pauda Lembergs.

“Ne visi vecāki ir pedagogi, ne visi zina mācību programmu, ne visi zina metodisko darbu, ne visi zina to vielu utt. Līdz ar to tikai tādi bērni un vecāki, kas tam ir gatavi, varbūt var apgūt to vielu. Principā vairums pilnā apjomā, kā tas būtu skolā, to vielu apgūt nevar,” uzskata Lembergs.

Viņš Izglītības pārvaldei bija uzstādījis jautājumu par to, ka vajadzētu aprīļa beigās, kad attālināta mācīšanās bija notikusi vienu mēnesi, izvērtēt programmas apgūšanu un atkarībā no apguves līmeņa pieņemt lēmumu par papildu mācīšanās iespējām.

“Tagad tā aina par skolām ir redzama. Šobrīd ir paredzēts, ka augustā vecākiem tiks rekomendēts viņu bērniem attiecīgajos priekšmetos apmeklēt konsultācijas, bet septembra mēnesī pagarināt to laiku, kad tiks atkārtota viela. Tad būs ieskaites darbs un no tā varēs spriest, kāds ir tas gala rezultāts,” skaidroja Lembergs.

“Mēs neuzskatām, ka attālinātas mācības ir aizvietojušas pedagogu klasē, skolu utt. Tik vienkārši tas nav,” piebilda Lembergs.

Tikmēr izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) paudusi cerību, ka attālinātās mācības nebūs vispārējā režīmā un ka jaunākajām klasēm būs iespēja apmeklēt skolas. Vienlaikus viņa norādīja, ka septembrī, ja epidemioloģiskā situācija ļaus daļēji atsākt klātienes mācības skolās, tad priekšroka būs jaunāko klašu skolēniem.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro