Noderēs: 5 praktiskas mobilās lietotnes Līgo svētku plānošanai

Tehnoloģijas ir noderīgas ne tikai mūsu ikdienā un darbā, bet arī organizējot un plānojot dažādus svētkus. Tuvojoties Jāņiem un Līgo svētkiem, mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperts Dainis Dembovskis ir apkopojis piecas mobilās lietotnes, kas lieti noderēs ikvienam līgotājam, lai palīdzētu svinēšanu padarīt saturīgāku un pārdomātāku, vienlaikus ievērojot visus aktuālos drošības noteikumus.

Plānojot svētku svinēšanu, ir būtiski padomāt par dažādiem aspektiem: idejām saturīgām un sportiskām aktivitātēm, pareizu mielasta gatavošanu, sagatavošanos sinoptiķu prognozētajiem laikapstākļiem, romantisku atmosfēru u.c. Kā to paveikt, izmantojot digitālās iespējas un mobilās ierīces?

“PictureThis: Identify Plant” palīdzēs atrast skaistākās jāņuzāles

Gatavojoties Līgo svētkiem, cilvēki jau savlaicīgi dodas jāņuzāļu meklējumos, ar ko vēlāk izrotāt svinību vietu, pagatavot pirts slotas, tējas un pīt vainagus. Lai nenoplūktu kādu indīgu augu, vai gluži vienkārši uzzinātu, kā sauc skaistāko atrasto ziedu, ko plānots iepīt Jāņu vainagā, talkā nāks mobilā lietotne “PictureThis”. Izmantojot šo lietotni un ar tās palīdzību nofotografējot augu, iespējams uzzināt, kā to sauc, kāda ir tā izcelsme, kā šo augu kopt un pats galvenais – vai tas var būt indīgs! Lietotne sniedz arī ieskatu par to, no kurienes cēlies konkrētā auga nosaukums un kāda ir tā vēsture.

“GrillTime” neļaus pārcept svētku mielastu

Līgo un Jāņu svētku mielastā parasti tiek iekļauti dažādi gaļas ēdieni, kas pagatavoti uz grila. “GrillTime” ir ļoti praktiska mobilā lietotne, kas ieteiks gaļas ēdieniem piemērotāko pagatavošanas ilgumu. Ņemot vērā to, ka cilvēki, uz grila gatavojot gaļu, bieži vien nodarbojas arī ar paralēlām aktivitātēm, piemēram, pin vainagus, spēlē spēles, dodas pastaigā vai peldēties u.tml., šī mobilā lietotne nodrošinās atgādinājumus, kad vajadzētu doties apskatīt, vai maltīte jau nav gatava. “GrillTime” noteikti neļaus sabojāt svētku vakariņas – arī tad, ja tās gatavo visaizmāršīgākie līgotāji!

“Geocatching” aktīvām Līgo un Jāņu dienām

Kā aktīvi pavadīt Līgo un Jāņu dienas? Laba ideja ir nodarboties ar slēpņošanu, dodoties dabā kopā ar ģimeni un draugiem, vienlaikus izzinot iepriekš neiepazītus apskates objektus. Šajā mobilajā lietotnē ir pieejama informācija ne vien par atsevišķiem punktiem, kur atrodas slēpņi, bet arī veselas slēpņošanas takas, tāpēc ikviens vares atrast sev tuvāko un grūtības pakāpei atbilstošāko maršrutu. Būtiski, ka “Geocatching” piedāvā slēpņošanas maršrutus, kas piemēroti gan pārgājienam ar kājām, gan braukšanai ar velosipēdu.

“UVLens” parūpēsies, lai līgotāji būtu pasargāti no kaitīgajiem saules stariem

Ja citus gadus šajos svētkos tautā zināmais teiciens “līst kā pa Jāņiem” sevi pilnībā attaisno, tad šogad sinoptiķi 23. un 24. jūnijā prognozē karstu un saulainu laiku, tāpēc ikvienam līgotājam ir būtiski padomāt par savu veselību un aizsardzību pret kaitīgajiem UV stariem. Šim mērķim palīdzēs mobilā lietotne “UVLens”, kas nosaka UV starojuma līmeni un iesaka labākos veidus, kā izvairīties no saules izraisītiem apdegumiem. Tāpat, mobilā lietotne sniedz informāciju par to, cik ilgā laikā, atrodoties konkrētajā starojumā, var iegūt apdegumus, kā arī iesaka, cik lielam SPF indeksam jābūt sauļošanās krēma sastāvā, lai tas pasargātu. Lietotne arī atgādinās tik ikdienišķas lietas kā uzlikt cepuri un saulesbrilles, ko cilvēki ļoti bieži aizmirst.

“SkyView Lite” radīs romantisku un pat maģisku noskaņu, vērojot debesis

Vasaras saulgrieži ir maģisks laiks. Proti, kā vēsta seni ticējumi, tieši Līgo naktī iespējams izzīlēt, kā turpināsies gads, kad nāks precinieki un kāda raža gaidāma rudenī. “Skyview Lite” ir mobilā lietotne, ar kuras palīdzību Līgo naktī var “zīlēt” zvaigznēs vai vienkārši baudīt romantisku noskaņu divvientulībā, vērojot debesu objektus.

Šī mobilā lietotne darbojas, telefona kameru pavēršot pret debesīm. Tā nosaka, kādas zvaigznes, zvaigznāji, planētas un satelīti ir redzami, savukārt ar papildinātās realitātes funkcijām tiek attēlotas debesu objektu trajektorijas. Tāpat, ar lietotnes palīdzību iespējams noteikt, cik tālu atrodas konkrētas planētas, zvaigznāji vai Starptautiskā kosmosa stacija, kā arī uzzināt papildu informāciju par tiem.

Visas iepriekš minētās lietotnes ir pieejamas ierīcēm ar “iOS” un “Android” operētājsistēmām.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro