Infektologs: Nevar izslēgt, ka pie sejas maskām mēs varētu atgriezties jau pavisam drīz

Lai arī no 1. jūlija mutes un deguna aizsegi sabiedriskajā transportā vairs nav obligāti, Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis atzina, ka nevar izslēgt, ka pie maskām transportā atgriezīsimies drīz.

Šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” Dumpis norādīja, ka Latvijai pagaidām ir izdevies balansēt visus piesardzības pasākumus un ar tiem lieki nepārspīlēt. “Mums ir jācenšas dzīvot pēc iespējas brīvāk, bet vienlaikus jāatceras, ka situācija ārpus robežām ir nestabila,” pauda infektologs.

“Es nevaru izslēgt, ka mēs pie šīm sejas maskām varam atgriezties un tas varētu notikt drīz. Kā jau minēju, tad ar šiem pasākumiem mums nevajadzētu pārspīlēt un uzspiest to, kas nav īsti vajadzīgs,” sacīja Dumpis.

Infektologs uzsvēra, ka cilvēkiem nevajadzētu pašlaik doties ceļojumos uz ārvalstīm, bet to, protams, nevar aizliegt: “Lidošana uz Lielbritāniju vai Zviedriju ir lidojums uz augsta riska valstīm. Protams, būtu ļoti labi, ja cilvēki nelidotu, bet mēs to nevaram aizliegt. Vēlos atgādināt, ka Covid-19 testus Latvijā līdz vasaras beigām var veikt jebkurš.”

Dumpis aicināja arī instalēt lietotni “Apturi Covid”:”Lietotne “Apturi Covid” ir unikāla priekšrocība, bet cilvēki to diemžēl neizmanto pietiekamā skaitā. Instalēt lietotni un par viņu aizmirsts ir ļoti vienkārši, bet tā var pienākt laiks, kad tā kļūs vajadzīga.”

Kā zināms, Ministru kabinets otrdien, 30. jūnijā, pieņēma lēmumu par atsevišķu Covid-19 izplatību ierobežojošu pasākumu daļēju samazināšanu, ņemot vērā, ka ir stiprināta veselības aprūpes sistēma un epidemioloģiskās drošības pasākumu rezultātā Latvijā saslimstība ar Covid-19 ir samērā zema.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro