Tiesai nodota lieta par advokāta Bērziņa slepkavību Mārupē

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par zvērināta advokāta slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu. Bruņotā laupīšana notika 2019.gada 20.jūlijā Mārupē. Kriminālvajāšanu šajā lietā izdevās veikt deviņu dienu laikā.

Saskaņā ar lēmumu minētās dienas vēlā vakarā divi vīrieši maskās iebruka privātmājā Mārupē un ar līdzi paņemto izolācijas lentu sasēja tur esošo sievieti, lai aplaupītu māju. Pēc neilga brīža mājās atbrauca sievietes dēls kopā ar savu sievu. Sieviete pamanīja laupītājus un sāka saukt pēc palīdzības. Viens no apsūdzētajiem ar nolaupītājām mantām aizmuka no notikuma vietas, savukārt otrs apsūdzētais vīrieša virzienā raidīja trīs šāvienus. Cietušais vēlāk no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira.

Personas nolaupīja cietušajai piederošo mantu 226 EUR vērtībā, savukārt zvērinātam advokātam tika nolaupīta nauda nenoskaidrotā apmērā

Šajā lietā apsūdzētie apsūdzēti arī par citiem mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Viena no personām apsūdzēta pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta, Krimināllikuma 175.panta trešās daļas, Krimināllikuma 195.panta pirmās daļas un Krimināllikuma 233.panta otrās daļas.

Otra persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas un Krimināllikuma 176.panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš nogalināts savas profesionālās darbības dēļ, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā, sasējuši 1940.gadā dzimušo mājas saimnieci un laupījuši māju. Kad mājās ieradies Bērziņš ar sievu, noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča izdarījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt, un patlaban norit aktīva noziedznieku meklēšana, uzsvēra Grišins, piebilstot, ka kriminālpolicija strādā intensīvā režīmā. Laupītāji bijuši maskās.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro