Lembergs: Sankciju ieviešana rāda, ka Kariņa valdība atrodas ASV teritorijā

Ārlietu ministrijai un valdībai ir jāatceras, ka neraugoties uz to iedomām, Latvija neatrodas ASV teritorijā, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentējot LR Ārlietu ministrijas norādes, ka finanšu un kapitāla tirgus dalībniekiem jāievēro ASV sankcijas, Lembergs atgādināja, ka ASV Finanšu ministrijas ierēdņa uzliktās sankcijas ir uzliktas pēc Latvijas Republikas valdības uzstājīga lūguma un, lai to panāktu, ASV bija ieradusies speciāla delegācija Bordāna kā premjera vietnieka vadībā. “Otrkārt, ja mana saņemtā pensija un ieņēmumi par mājas īri Rīga apdraud finanšu un kapitāla tirgu Latvijā, es, protams, ar ļoti lielu interesei iepazītos ar to, kādā veidā tas varētu notikt,” komentēja Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas kopprodukts ir 30 miljardi eiro, bet viņa pensijas ienākumi ir aptuveni 70 tūkstoši eiro gadā. “Kā 70 tūkstoši var ietekmēt 30 miljardus? Manam prātam tas nav aptverams. Protams, ka tāda veida apgalvojumi ir meli. Protams, ka mani ieņēmumi un izdevumi nekādā veidā neko neapdraud,” sacīja Lembergs.

“Skaidrs, ka ASV Finanšu ministrijas ierēdņa uzliktās sankcijas pēc Latvijas valdības lūguma ir panāktas, lai nepieļautu manu politisko darbību kā politiķim, kas ir opozīcijā valdībai un parlamenta vairākumam,” pauda Lembergs, turpinot, ka “tā ir izrēķināšanās ar parlamenta mazākumu, kas raksturīga totalitārām valstīm”.

Pēc viņa sacītā, ar šādu gājienu ASV ierēdnis parāda, ka neatzīst ASV konstitūciju un neatzīst arī Latvijas konstitūciju. “Šīs sankcijas ir ASV Finanšu ministrijas ierēdņa nacionālas sankcijas tādā izpratnē, ka Latvija nav ASV sastāvā un tās darbojas tikai ASV teritorijā. Lai arī Ārlietu ministrija un valdība uzskata, ka Latvija ir ASV teritorija, bet pēc Satversmes un visiem tiesību aktiem, Latvija nav ASV teritorija. Tā kā šāda veida apgalvojumi ir meli, meli un vēlreiz meli,” sacīja Lembergs.

Viņš atzina, ka šobrīd saistībā ar ASV sankciju uzlikšanu tiesājas, bet šajā tiesvedībā neiet viegli. “Cik es zinu, Latvijas augstākā politiskā vadība ļoti regulāri sanāk un domā, kā ar mani izrēķināties, sākot ar Levitu, Kariņu un spēka struktūru pārstāvjiem, jo viņu amerikāņu draugi prasa, kur ir rezultāts,” piebilda politiķis.

Tāpat Lembergs uzsvēra, ka pēc lēmuma par sankcijām ir pagājuši septiņi mēneši, bet nekādu faktu un pierādījumu joprojām nav.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro