Policija nav pārtraukusi pašizolēto kontroli

Pēdējās dienās Latvijā ir reģistrēti vairāki Covid-19 inficēšanās gadījumi. Saprotams, ka pēc ilgstošiem stingriem ierobežojumiem, brīdī, kad tie tiek mazināti, rodas maza brīvības sajūta. Tomēr atgādinām, ka dažādi ierobežojumi vēl aizvien ir spēkā un ikvienam ir jāapzinās sava atbildība un līdzdarbība, godprātīgi ievērojot noteiktos drošības pasākumus, norāda Valsts policija (VP).

Tāpat ir spēkā arī to kontrole – Valsts policija nevienā brīdī to nav pārtraukusi. Tiek pārbaudīts, vai personas, kurām ir jāatrodas pašizolācijā, to arī dara. Policijas kontrolē atrodas gandrīz divi tūkstoši šādu personu. Un, ņemot vērā pēdējā laika mainīgo situāciju, šī kontrole tiek pastiprināta.

Savukārt, ja tikai plāno doties atpūsties vai apciemot draugus un radus ārzemēs, rūpīgi izvērtē, vai tiešām to nepieciešams darīt. Neskatoties uz to, ka robežas ir vaļā un ir iespēja doties ceļojumā, Eiropā un pasaulē turpinās Covid-19 izplatība, tādēļ aicinām kritiski izvērtēt nepieciešamību pēc došanās uz ārvalstīm!

Tāpat vēl aizvien ir jāievēro 2 m savstarpējā distance un jāizvērtē nepieciešamība apmeklēt vietas vai pasākumus, kuros pulcējas daudz cilvēku.

“Kā arī atgādinām, ja kāda rīcībā ir informācija par iespējamiem likumpārkāpumiem saistībā ar šo, aicinām par to ziņot, zvanot 110,” norāda likumsargi.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka runāt par Covid-19 otro vilni pēc trīs dienu rādītājiem ir pāragri, savukārt iespējamai ierobežojumu pastiprināšanai izšķirošas būs tuvākās dienas, izriet no veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) sacītā intervijā TV3 raidījumā “900 sekundes”.

Ministre uzsvēra, ka šī ir situācija, kurā noteikti būtu jāizvairās no emocionāliem vērtējumiem un jālūkojas uz faktiem. Viņa skaidroja, ka Latvijā Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 15, bet nebūtu arī jāgaida, kad saslimstība pieaug tik tālu. Tai pat laikā, viņasprāt, būtu pāragri pēc trīs dienu rādītājiem runāt par Covid-19 otro vilni un izdarīt secinājumus, ka inficēšanās pieauguma tendence ir stabila.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro