Lembergs: Jaunās Ventspils brīvostas vadības solījumi neatbilst darbiem

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis nepilda iepriekš solīto, jo viņam acīmredzot nerūp tas, kas notiek Ventspilī, žurnālistiem pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Ja jums jautās, vai smēķēt ir labi, jūs ko atbildēsiet? Kurš atbildēs, ka tas ir labi veselībai? Vai pārmērīgi lietot alkoholu? Lielākā daļa teiks, ka nav labi. Un tāpat arī šajā gadījumā – mēs jau visi protam pareizi atbildēt un pareizi norunāt, bet tā problēma ir tāda, ka jāskatās ir ne tikai uz runām, bet uz darbiem,” uzsvēra Lembergs.

“Tie paziņojumi, kas nāca no Ventspils brīvostas jaunā pārvaldnieka un arī no Linkaita un Kristovska, bija tādi, ka pārvalde sadarbosies un atbalstīs, bet vienīgās izmaiņas būs tādas, ka brīvostas valdē nebūs Lemberga un Vītoliņa, bet diemžēl pareizās runas neatbilst darbiem,” turpināja politiķis.

Tā, piemēram, brīvostas valde pirms tam bija paredzējusi būtiski uzlabot vides kontroles sistēmu pie ostas un pilsētas robežas, bet tagad šī iecere palikusi pagātnē. Tāpat arī brīvostas valde atteikusies no jaunas rūpnieciskās ēkas būvniecības, lai gan tā būtu svarīga, lai Ventspilī būtu jaunas darbavietas. Problēmas radušās, arī risinot citus jautājumus.

“Arī tagad, kad bija Jūras svētki, brīvostas pārvalde šogad svētkus neatbalstīja un jaunais pārvaldnieks pat nepiedalījās ziedu nolikšanā pie pieminekļa. [..] Mēs bez tā visa varam iztikt, bet, ja to visu saliek kopā un tas, ka tāda situācija ir tikai pusgadā, tad mēs labi saprotam, ka tas tāpēc, ka pārvaldnieks ir rīdzinieks, Kristovskis ir rīdzinieks, Strautmane ir rīdziniece, un mēs to ārkārtīgi jūtam – vienaldzīgu un neinteresētu attieksmi,” sacīja Lembergs.

“Ja nebūtu mainījusies brīvostas valdes vadība, nekādas tāda veida problēmas nebūtu. Bet ir tā, kā ir. Man ir tāds iespaids, ka Linkaits ar Bordānu no sirds priecājas par Ventspils brīvostas pārvaldes un Ventspils ostas terminālu problēmām. Viņi no sirds priecājas! Viņi to pasniedz kā savu sasniegumu. Viņi ir izdarījuši kaut ko sliktu ostai un tajā nodarbinātajiem cilvēkiem, ventspilniekiem un ar to lepojas – kā par savas varas sasniegumu,” piebilda Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro