Aptur no cietuma koordinēta narkotiku kontrabandas grupējuma darbību

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas amatpersonas apturējušas no ieslodzījuma vietas koordinēta narkotisko vielu kontrabandas grupējuma darbību.

Dienestā norādīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, pārbaudot tās rīcībā esošo informāciju, konstatēja personu grupas, kura, iespējams, veica narkotisko un psihotropo vielu prekursoru kontrabandu un realizāciju, darbību. Noziedzīgā grupējuma darbību koordinēja divi ieslodzītie, kuri šobrīd izcieš piespriesto sodu par līdzīga rakstura noziegumiem.

Sāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki veica vairākas kratīšanas iesaistīto personu dzīvesvietās un ieslodzījuma vietā Rīgā, Jelgavā, Saulkrastos un Daugavpilī.

Kratīšanu laikā atrasti un izņemti vairāki grami narkotiskās vielas, kura, iespējams, satur karfentanīlu, 60 “Clonazepam” tabletes, šļirces, svari, skaidra nauda 1950 eiro apmērā, kā arī pierakstu klades, mobilie telefoni un SIM kartes, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Visām izņemtajām narkotiskajām un psihotropajām vielām nozīmēta ekspertīze.

Kriminālprocesa ietvaros aizturētas trīs personas. Tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saistībā ar personu grupas darbībām VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190.1 panta trešās daļas un 253.1 panta trešās daļas.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

No viena grama karfentanīla var izgatavot 1000 devas. Šī viela ir 10 000 reižu stiprāka par morfīnu.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro