Lembergs: Levits ir pirmais prezidents pasaulē, kurš sevi ir nodēvējis par valstsgribu

Valsts prezidents Egils Levits ir nodēvējis sevi par valstsgribu, lai arī kā prezidents viņš ir nekompetents un virspusējs, raidījumā “No Bullshit Experience ar Andri Kiviču” sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentējot publicista Lato Lapsas un Kristīnes Bormanes grāmatu “Viltvārdis”, kas veltīta pašreizējā Valsts prezidenta Egila Levita biogrāfijai, Lembergs norādīja, ka grāmatā lielāko uzmanību pievērsis tai pievienotajiem dokumentiem.

“Viņa vecāki tur raksta, ka viņi ir 1939. gadā, kad Vācija un PSRS noslēdza Molotova—Ribentropa paktu, ir izbraukuši no Vācijas kā repatrianti jeb, citiem vārdiem sakot, ka viņi ir vācieši. Tur ir izziņa no Valsts drošības komitejas, ka viņi gan repatriantu sarakstā nav. Nākošā ir Levita vēstule, kurā izrādās, ka viņi ir ebreji, nevis vācieši, un ka viņiem pilsētā Haifa ir radinieks, un ka viņi grib izbraukt uz Izraēlu. To viņiem atļauj, bet viņi uz Izraēlu neizbrauc, jo Izraēla visu laiku cīnās par vietu zem saules un tāpēc visiem jādien armijā, līdz ar to viņi paliek Vācijā,” sacīja politiķis.

“Cilvēki no Latvijas aizmūk uz vienu no pārtikušākajām Eiropas valstīm, ko tur var pārmest? Cita lieta, ja tu esi ebrejs, tad tā arī pasaki, ka esi ebrejs. Ko tur sevi taisīt par superlatvieti? [..] Tas, ka cilvēks kautrējas no savas izcelšanās un melo, tas neizskatās labi,” par Levitu sacīja Lembergs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka viņu Levita tautība neinteresē: “Mani interesē tagadējā Levita darbība, un to es vērtēju ļoti kritiski.”

Lemberga ieskatā, Levits ir nekompetents, virspusējs un ārišķīgs: “Viņš nosauca sevi par valstsgribu. Tas man nepatīk, ka atnāk viens ārzemnieks no Vācijas un pēkšņi saka, ka “es esmu valstsgriba”. Es pat Padomju laikā to neesmu dzirdējis. Pat Staļins nav teicis, ka “es esmu valstsgriba”, bet Levits tā saka.”

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro