Lembergs pauž bažas par investīciju piesaisti Ventspilij

Lai arī līdz šim Ventspils pilsētai ar ārvalstu investīciju piesaistīšanu veicies ļoti labi, izmaiņas Ventspils brīvostas pārvaldē un jaunās valdes darbība rada bažas par nākotni, žurnālistiem atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš norādīja, ka, ja 1995. gadā ārvalstu tiešās investīcijas mērāmas 10 miljonu eiro apmērā, tad līdz 2020. gada vidum piesaistīti jau 207 miljoni eiro. “Bet vai tā līkne saglabāsies, ņemot vērā to, ka Ventspils brīvostas vadību ir pārņēmuši rīdzinieki ar Ģirtu Valdi Kristovski priekšgalā un ir 40% kravu apgrozījuma kritums ostās, par to ir lielas bažas,” atzina Lembergs.

Tāpat bažas rada tas, ka Ventspils brīvostas pārvalde jau ir atteikusies no vienas industriālās ēkas būvniecības un vēl divi projekti stāv “karājoties gaisā”.

Kā zināms, nesen Ventspils pilsētas dome un Ventspils brīvosta saņēma vēstuli no Baltkrievijas kompānijas SIA “Ultraplast EU”, kas jūlija beigās informēja Ventspils pilsētas domi un Ventspils brīvostas pārvaldi par Ganību ielā 103, Ventspilī topošās ražošanas ēkas nodošanas termiņiem.

Vēstulē kompānija lūguši Ventspils Brīvostas pārvaldi izrādīt līdzīgu ieinteresētību Investora interešu ievērošanā un nodrošināt iepriekš norādīto celtniecības darbu termiņu izpildi, norādot, ka, ja iepriekš norādītie celtniecības termiņi netiks ievēroti, SIA Ultraplast EU patur tiesības meklēt citu vietu investīciju projekta realizēšanai.

“Skaidrs, ka tā ir ļoti spēcīga antireklāma Ventspils ostai, Ventspils brīvostai, Ventspils pilsētai un arī visai Latvijai, jo visus šķēršļus investoru veiksmīgai darbībai liek valsts, valdība un tās pārstāvji,” rezumēja Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro