Lembergs: Šobrīd Latvijā vārda brīvība ir tikai fikcija

Re:Baltica žurnālistu un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izpratnē demokrātija nozīmē, ka neviens nedrīkst kritizēt valdību, žurnālistiem pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Komentējot Re:Baltica pausto, ka Ventspils laikrakstā “Ventas Balss” regulāri tiekot paustas Covid-19 sazvērestības teorijas, Lembergs norādīja, ka varas viedoklim pretējs viedoklis nekad netiek atbalstīts.

“Re:Baltica uzbruka arī man par to, ka es “Ventas Balsī” esmu kritizējis valdību un ka to nedrīkst darīt. Vārdu sakot, demokrātiskā valstī kritizēt premjeru – to nekādā gadījumā nedrīkst darīt. Vai tad tas nav staļinisms?” komentēja Lembergs.

Viņš norādīja arī uz to, ka NEPLP regulāri pārbauda radio un televīziju, kā arī medijus, lai tajos nebūtu kritisku viedokļu par valdību: “Ja tajos ir kritisks viedoklis par valdību, tad viņi nedod valsts finansējumu un NEPLP meklē, kur piesieties, lai elektroniskajiem medijiem atņemtu licenci, tādējādi lai nebūtu pret valsti kritisks viedoklis. Ja nav kritiska viedokļa, naudu dabūs un licenci neatņems, bet, ja ir kritisks viedoklis, tad naudu nedabūs un licenci atņems.”

“Vārda brīvība šobrīd ir tikai fikcija. Protams, “Ventas Balss” nopublicēs no valdības atšķirīgu viedokli, bet valsts radio un televīzijā nekas tāds mūžam nevar parādīties, tāpat kā arī visos privātajos medijos, kas saņem valsts pasūtījumu. Tas ir staļinisms,” ar nožēlu secināja Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro