Teju 200 Latvijas skolas saņems Ekoskolu programmas apbalvojumu

Šogad jau 183 izglītības iestādes saņems Ekoskolu programmas apbalvojumus par sasniegumiem vides izglītībā. Attiecīgi kopējais izglītības iestāžu skaits Latvijā, kas darbojas vides izglītības veicināšanā, turpina pieaugt ik gadu.

Ekoskolu programma ir plašākā ilgtspējīgu skolu programma Latvijā un arī pasaulē. Pie mums tā katru gadu apvieno ap 200 izglītības iestāžu – no pirmsskolām līdz augstskolām.

Programmas koordinators Latvijā Daniels Trukšāns stāsta: “Šis gads skolām iesākās ar lielu izaicinājumu. Pavasaris, kas tradicionāli ir Ekoskolu programmas aktivitāšu īstenošanas ziņā ražīgākais periods skolām, nāca ar mācību iestāžu slēgšanu un izglītības procesa īstenošanu attālinātā režīmā. Prieks, ka Ekoskolas, par spīti negaidītajiem apstākļiem, spēja atrast radošus veidus kā turpināt īstenot aktivitātes, atklājot arī jaunas iesaistes iespējas, vairāk līdzdarbojoties ģimenēm un vietējai kopienai. Šo aspektu gribētu turpināt attīstīt arī turpmāk. Izglītības iestāžu skaits, kas vēlas pievienoties Ekoskolu programmai ar katru gadu aug, līdz ar to vēlamies veicināt arī kvalitātes celšanu programmā. Attiecīgi šogad viena izglītības iestāde saņems pirmo Ekoskolu vēstnieku apbalvojumu, kas ir augstākais līmenis Ekoskolu programmā. Šajā mācību gadā visas izglītības iestādes, kas iesaistītas Ekoskolu programmā, darbosies pēc jaunas, uzlabotas pieejas, veicinot arī jaunās kompetenču pieejas ieviešanu, kā arī aizvien vairāk ieraugot Ekoskolu programmu kā instrumentu sekmīgākai savas skolas izvirzīto mērķu īstenošanai.”

Ikgadējais Ekoskolu apbalvošanas pasākums notiks pēc nedēļas, 22. septembrī, plkst. 11:00 – 13:00, tiešraidē, Vides izglītības fonda Facebook platformā.

Apbalvoto skolu saraksts

Ekoskolu programmā pasaulē piedalās vairāk nekā 59 000 skolu. Tās vieno kopīgs mērķis – iesaistīt skolēnus aizraujošā, uz rīcību orientētā un sociāli atbildīgā vides izglītības procesā, kas veicina ilgtspējīgu attīstību. Starptautiskā Zaļā karoga balva ir kvalitātes zīme, ar ko lepoties – to saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms savukārt ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro