Vai IUB vadītājas lēmums atstāt amatu saistīts ar atklātajiem pārkāpumiem autobusu pārvadājumu konkursā?

Neilgi pēc tam, kad kļuva zināms, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), izskatot iesniegtās sūdzības Autotransporta direkcijas (ATD) konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā, aizliedzis slēgt līgumus septiņās daļās jeb lotēs, tika paziņots arī par to, ka amatu atstās līdzšinējā Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile. Ventspils mērs Aivars Lembergs šo lēmumu nodēvējis par pēkšņu, liekot noprast, ka Gailes aiziešana varētu būt saistīta ar IUB atklāto, iespējamo, korupciju.

Vērtējot IUB lēmumu, Lembergs norādīja, ka tas pierāda iespējamo korupciju: “Šajā konkursā daudzos gadījumos uzvarēja Bordāna, Linkaita privātās mantiskās intereses, ko sauc par korupciju, un tāpēc IUB atcēla lēmumus par uzvarētājiem, arī attiecībā uz Ventspili.”

Viņš IUB vadītājas rīcību, ejot pret korupciju, sauc par milzīgu drosmi. Vienlaikus kļuvis zināms, ka Gaile amatu IUB atstās un uzsāks darbu Ekonomikas ministrijā. To Lembergs komentējis sekojoši: “Skaidrs, ka Bordāns ļoti nežēlīgi atriebjas tiem, kas neļauj viņam un viņa cilvēkiem korupcijas ceļā pelnīt naudu. Jautājums tikai – kā?”

Kā zināms, IUB norādījis, ka birojs izskatīja astoņu pārvadātāju iesniegumus par Autotransporta direkcijas rīkoto konkursu reģionālo autobusu pārvadājumu nodrošināšanai un atzina par pamatotiem vairākus iebildumus par vērtēšanas procesā pieļautajiem pārkāpumiem. Birojs aizliedza slēgt iepirkuma līgumus septiņās konkursa lotēs un vienā konkursa lotē atcēla lēmumu par konkursa izbeigšanu bez rezultātiem.

Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile skaidroja, ka birojam “neradās pārliecība, ka ir izvērtēti pretendentu iesniegtie pakalpojuma izmaksu aprēķini un pamatotība, vai nav iesniegti nepamatoti lēti piedāvājumi”.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro