18 gadus veci jaunieši vēl var pieteikties bezmaksas ceļojumiem pa Eiropu

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina ikvienu Latvijas jaunieti, kuram 1. jūlijā būs pilni 18 gadi, izmantot Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu “DiscoverEU”. Tā ļaus aptuveni 20 000 jauniešiem visā Eiropā saņemt ceļošanas pasi un apceļot Eiropu jau šogad, laika posmā no 1. augusta līdz nākamā gada 31. janvārim.

No Latvijas bezmaksas ceļošanas iespējas pa Eiropu saņems 76 jaunieši.

Šī Eiropas Savienības iniciatīva piedāvā jauniešiem baudīt pārvietošanās brīvību, labāk izprast Eiropas daudzveidību, iepazīt Eiropas kultūras bagātību, iegūt jaunus draugus un galu galā – iepazīt arī sevi, neformāli gūstot dzīves pieredzi un paplašinot redzesloku.

Pamatā ceļošana notiks ar vilcienu. Bet ceļošanas karte ļaus izmantot arī citus transporta līdzekļus, tostarp autobusus un prāmjus. Ar lidmašīnu varēs lidot izņēmuma gadījumos. Tas dos iespēju piedalīties iniciatīvā arī jauniešiem, kuri dzīvo attālos reģionos.
Kas var pieteikties ceļojumam?

Jaunieši, kuri 2019. gada 1. jūlijā būs tieši 18 gadu veci (dzimuši laikā no 2000. gada 2. jūlija līdz 2001. gada 1. jūlijam, ieskaitot);
Jaunieši, kuri ir ES dalībvalstu pilsoņi.

Lai pieteiktos, jauniešiem jābūt gataviem uz šādiem nosacījumiem:

tiešsaistes pieteikuma veidlapā norādīt personas apliecības vai pases numuru;
ceļojumu sākt vienā no 28 ES dalībvalstīm;
ceļojuma sākumam jānorit laikā no 2019. gada 1. augusta līdz 2020. gada 31. janvārim;
ceļojuma ilgums – no 1 dienas līdz 1 mēnesim;
jākļūst par “DiscoverEU” sūtni.
Pieteikumi var būt individuāli vai kolektīvi (personu grupa, kurā ir ne vairāk kā 5 personas). Grupai jāizvēlas savas grupas vadītājs. Grupas vadītājs aizpilda pieteikuma veidlapu, piedalās viktorīnā un atbild uz pēdējo papildu jautājumu. Iesniedzot pieteikumu, grupas vadītājs saņems kodu, kurš pēc tam jānodod tālāk grupas dalībniekiem, lai viņi varētu reģistrēties. Izmantojot grupas vadītāja sniegto kodu, pārējie grupas dalībnieki var reģistrēties tiešsaistē un ievadīt savus personas datus. Visiem grupas dalībniekiem tāpat jābūt tieši 18 gadus veciem.

Kad un kā pieteikties?

Ieinteresētie jaunieši var pieteikties tiešsaistē no 2019. gada 2. maija pulksten 12 (CET) līdz 16. maija pulksten 12 (CET). Vispirms būs jāievada personas dati un jāsniedz sīkāka informācija par ceļojumu, kuru jaunietis vēlas īstenot. Tad būs jāatbild uz 5 jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienību, jaunatnes jomu un Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Visbeidzot, būs jāatbild uz pēdējo papildu jautājumu, kas ļaus Eiropas Komisijai sarindot pretendentus gadījumā, ja būs iesniegti vairāk pieteikumi, nekā ir pieejamas ceļošanas kartes. Pēc atlases dalībniekiem ir jādodas ceļā laikā no 2019. gada 1. augusta līdz 2020. gada 31. janvārim.

Tiešsaistes pieteikšanās DiscoverEU norisināsies http://europa.eu/youth/discovereu_lv.

Ar jauniešiem, kuri saņems bezmaksas ceļošanas iespējas, Eiropas Komisijas pārstāvji sazināsies provizoriski jūnija vidū.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro