Lembergs: Kamēr Lielrīgai sporta infrastruktūrai tiek piešķirti 60 miljoni eiro, pārējā Latvija tiek pie apaļas barankas

Vislielākie līdzekļi kārtējo reizi tiek piešķirti Lielrīgai, runājot par valsts finanšu līdzekļu piešķiršanu sporta būvēm Latvijā, sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Faktiski valsts līdzekļi tiek piešķirti trīs pilsētām – visnabadzīgākajai pilsētai Latvijā, kas ir Rīga. Tad otrai vistrūcīgākajai pilsētai Latvijai – Jūrmalai, un Valmierai,” ironiski komentēja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, kopumā Lielrīgai sporta infrastruktūras attīstībai tiek piešķirti 60 miljoni eiro, pusotrs miljons tiek piešķirts Valmierai, bet “pārējai Latvijai – apaļa baranka”.

“Ja mēs to saliekam kopā ar tā saucamo administratīvi teritoriālo reformu, kas it kā nodrošinās strauju un dinamisku attīstību un investoru piesaisti, tad mēs redzam, ka valsts budžeta nauda un arī Eiropas nauda tiek dota Lielrīgai, bet pārējiem, ja neskaita Valmieru, tiek apaļa baranka,” uzsvēra Lembergs.

“Tāda ir valsts politika un tad, kad jūs klausāties, ka valsts vīri stāsta, ko administratīvi teritoriālā reforma dos un kā visi attīstīsies pēc tam, kad samainīs robežas, tad jūs jau varat mainīt robežas kaut vai simts reizes. Ja 60 miljoni eiro ir Lielrīgai un pārējiem nulle, tad nekāda attīstība tur nevar notikt,” norādīja politiķis.

“Kā jūs saprotiet, tad šo projektu realizācijā pašvaldības nepiedalās. No Rīgas tiek paņemti 30 miljoni eiro, bet no otras puses viņiem iedod 60 miljonus. Kāda bilance? Pozitīva vai negatīva? Mums saka, ka negatīva. Man kaut kā sanāk pozitīva. Man sanāk Rīgai par labu, tāpēc, ka Rīga ir visnabadzīgākā,” ironiski piebilda Ventspils mērs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro