Kalifornija kā pirmais štats ASV aizliedz kažokādu tirdzniecību

Kalifornija kļuvusi par pirmo štatu Amerikas Savienotajās Valstīs, kas aizliegusi kažokādu tirdzniecību. Aizliegums stāsies spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Šī gada oktobrī Kalifornijas štata gubernators Gevins Ņūsoms parakstīja likumprojektu par kažokādu tirdzniecības aizliegumu. Aizliegums attieksies uz apģērbiem, somām, apaviem un citiem aksesuāriem, kuru sastāvā ir kažokādas. Papildus kažokādu tirdzniecības aizliegumam jaunajā likumā noteikts arī aizliegums izmantot savvaļas sugu dzīvniekus cirkā.

Gubernators Ņūsoms komentē paveikto: “Kalifornija ir izcils piemērs dzīvnieku labklājības celšanai, un šodien mēs šo izcilību parādām ar iestāšanos pret kažokādu tirgu.”

2018. gada rudenī Los Andželosa kļuva par lielāko pilsētu ASV, kura aizliedz kažokādu tirdzniecību pilsētas robežās. Gadu vēlāk sabiedrībai ir izdevies pārliecināt Kalifornijas štata likumdevējus vienbalsīgi atteikties no šīs cietsirdīgās prakses, pieņemot aizliegumu par jaunu kažokādu izstrādājumu ražošanu, tirdzniecību un ziedošanu.

“Mūsdienās vairs nav nepieciešams nogalināt dzīvniekus un valkāt kažokādas, lai sasildītos,” pauž dzīvnieku aizstāvības biedrības “Dzīvnieku brīvība” pārstāve Amālija Švarckopfa. “Pētījumi no Latvijas zvēraudzētavām parāda, ka dzīvnieku labturības līmenis šajās audzētavās ir kritiski zems. Ne velti vairumam sabiedrības kažokādu ražošana nav pieņemama. Sabiedrība vēlas redzēt, ka dzīvnieki tiek aizstāvēti, nevis ļaunprātīgi izmantoti.”

Sabiedrībai arvien vairāk aug izpratne par nežēlīgo un neilgtspējīgo industriju, kas stāv aiz kažokādu izstrādājumiem. Statistika liecina, ka 64% Latvijas iedzīvotāju neatbalsta dzīvnieku audzēšanu un nogalināšanu kažokādu ieguvei. Eiropas līmenī kažokzvēru audzēšana ir jau aizliegta vai strikti ierobežota 11 dalībvalstīs, tostarp Lielbritānijā, Itālijā un Spānijā, kuras ir vienas no galvenajām modes tendenču noteicējām pasaulē.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro