Lembergs par tiesas nozīmēto advokātu: Valsts ir izvēlējusies aizstāvi sev

Lai arī septembra sākumā Ventspils mēram Aivaram Lembergam tika piešķirts valsts nodrošināts zvērināts advokāts Genādijs Ivankins, līdz pat šim brīdim politiķim nav informācijas par to, ar ko valsts aizstāvis viņa tiesas procesa ietvaros nodarbojas.

“Es netieku informēts par to, ko dara valsts aizstāvis. Man par to nav ne mazākā priekšstata. Es lūdzu, lai mani iepazīstina ar to, kāds ir pirmsšķietamais vērtējums par apsūdzību. Pagājuši divi mēneši, bet šo informāciju neesmu saņēmis,” žurnālistiem norādīja Lembergs.

Tāpat viņam neesot pieejama informācija, ar kādiem sējumiem advokāts iepazīstas. “Tādas informācijas man nav. Un no tās iepazīšanās kādi ir secinājumi? Kāds kopsavilkums? Vismaz piezīmes kaut kādas, lai es redzu, ka cilvēks strādā. Bet man nav pilnīgi nekādas informācijas. Ja jūs aizstāv advokāts, kurš jums nedod pilnīgi nekādu informāciju, tas ir valsts vai jūsu aizstāvis?” retoriski vaicāja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, valsts šobrīd rīkojas absolūti pretrunā ar elementāriem cilvēktiesībām – tiesībām uz aizstāvību.

“Satversmē ierakstīts melns uz balta, ka personai ir tiesības uz aizstāvību. Kāda jēga no tā, ja jums nav tiesības izvēlēties savu advokātu?” retoriski vaicāja politiķis.

Viņš norādīja uz to, ka valsts advokāts parasti tiek nozīmēts, ja cilvēks ir bez materiālajiem resursiem vai arī nepieciešams nekavējoties veikt personas izvaicāšanu. “Es nevaru samaksāt par advokātu? Ir noticis terora akts? Neviena no šīm situācijām nav, bet valsts ir faktiski izvēlējusies aizstāvi sev,” secināja Lembergs.

“Apsūdzību uztur valsts, tiesa ir valsts un aizstāvība arī ir valsts, bet kur esmu es? Līdz ar to man nav ne mazāko šaubu, ka man neļaus runāt,” atzina politiķis.

Pēc Lemberga sacītā, šādi tiek pārkāpta ne tikai Satversme, bet arī Kriminālprocesa likums, Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību harta un ANO Vispārējā cilvēktiesību deklarācija.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro