Bijusī ministre Karina Pētersone pavada nakti uz ielas

Bijusī ministre Karina Pētersone pavada nakti uz ielasa Galvaspilsētas Brīvības un Ģertrūdes ielas stūrī 2. novembra naktī izcēlās ugunsgrēks, kura iemesli pagaidām nav noskaidroti. Bijusī kultūras ministre, politiķe, režisora un dramaturga Pētera Pētersona meita Karina Pētersone, kas šobrīd dzīvo no tēta mantotajā dzīvoklī, sarunā ar «Vakara Ziņām« sniedz komentāru par postošo ugunsnelaimi.

Viss notika saudzīgi, tika evakuēti 34 cilvēki

«Paldies ugunsdzēsējiem! Dievs tiešām šajā reizē mani ir sargājis. Faktiski šoks man bija tikai tādēļ, ka varēja redzēt, cik tuvu ir uguns perēklis. No mana dzīvokļa logiem visa Ģertrūdes ielas fronte ir labi redzama, tāpēc, kad dega Ģertrūdes ielas flangs, es visu labi redzēju un sākās ļoti liels izbīlis. Līdz manam dzīvoklim ugunsgrēks neatnāca, tiešām tikai pateicoties ugunsdzēsējiem. Viņu ātrai, mērķtiecīgai un saudzīgai darbībai. Tāpēc mans dzīvoklis tika pasargāts. Nakti, protams, pavadīju uz ielas. Tikt iekšā dzīvokļos un apskatīt postījumus varēja tikai svētdien, kad to atļāva būveksperti. No mana dzīvokļa izlauza eju uz bēniņiem, līdz ar to dzīvoklī darbojās glābēji. Ugunsdzēsēji izmantoja dzīvokli, lai pārvietotos pa ēku, bet neko vairāk.

Manā dzīvoklī bija sadūmojums, jo bija vaļā ārdurvis un eja uz bēniņiem uzlauzta. Ugunsdzēsēji savu darbu veica ļoti saudzīgi. Lieki neko nelauza un ūdeni nelēja. Viss tika darīts ļoti adekvāti. Kopumā no ēkas tika evakuēti 34 cilvēki. Tie cilvēki, kas dzīvoja ēkas ielas pusē, kurā bija izcēlies ugunsperēklis, tuvāk «Saules aptiekai», pavadīja nakti uz ielas.
Es sekoju līdzi tam, kas notiek nama pusē, kur atrodas mans dzīvoklis, un tam, kas notiek ar jumtu. Tā laicīgi iedevu atslēgas ugunsdzēsējiem. Griezos pie virsnieka, kas vadīja operāciju, līdz ar to man pat dzīvokļa durvis nav uzlauztas. Tie cilvēki, kas dzīvo apakšstāvos, varēja sēdēt autobusos un gaidīt. Ugunsdzēsēji strādāja ļoti saudzīgi, tādēļ viss, kas režisoram Pēterim Pētersonam piederēja, ir saglabāts un ir tādā pašā stāvoklī kā pirms ugunsnelaimes. Dzīvoklī nav postījumi. Pēc piedzīvotā nebija gāze, elektrība, ūdens un siltums, tagad nav kabeļi internetam, bet tie visi ir dzīves sīkumi, kas ir sakārtojami. Par to nav pat vērts runāt.

Manā dzīvoklī viena no istabām ir memoriālā. Esmu te visu sakārtojusi un atstājusi, kā bija tēva laikā. Tas viss ir tā arī palicis, un tam ir milzīga vērtība – gan kultūrvēsturiska, gan arī ģimeniska. Tā ir vēsture, fotogrāfijas, manuskripti un piemiņas lietas. Tas viss ir neskarts. Protams, man ļoti žēl, ka kaimiņienes, mākslinieces Māras Rikmanes darbnīcā ir postījumi. Bet, par laimi, nav postījumu, kas attiektos uz viņas mākslas darbiem. Būtībā viņas dzīvoklis ir tikai mazliet pieliets ar ūdeni un izsisti logi. (Kā savā «Facebook» profilā ziņoja Māra Rikmane, ir nodedzis viņas tālākais darbnīcas stūris – red.piez.) Tagad tur strādā mājas meistari, atjaunojot gan durvis, gan logus. Cilvēki, kas saimnieko šajā mājā, ir ļoti rūpīgi. Jau svētdien mums centās atjaunot gāzi. Viss notiek ļoti organizēti tieši no mājas apsaimniekotāja puses. Pārdzīvojums bija ļoti liels, bet iznākums ir labs,» par piedzīvoto ugunsnelaimē stāsta Karina Pētersone.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā “Vakara Ziņas” numurā vai www.vz.lv
Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro