Lembergs: Levits ar visu savu sirdi un dvēseli kalpo koalīcijai

Valsts prezidents Egils Levits uzskatāmi kalpo koalīcijas interesēm, nemaz neņemot vērā Saeimas opozīcijas domas un priekšlikumus, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lembergs norādīja, ka uzmanība jāpievērš ne tikai 13. Saeimas atlaišanai, par ko uzsākta parakstu vākšana, bet arī negatīvajam novērtējumam, ko saņēmis Valsts prezidents.

“Nevajag bļaustīties, kāpēc nevajag referendumu, bet domāt, kāpēc ir tik negatīvs vērtējums, un tas ir tāds ne tikai Saeimai, bet arī Valsts prezidentam, jo viņš ir šīs koalīcijas ieliktnis. Viņa attieksme pret opozīciju ir klaji negatīva. Viņš absolūti nerēķinās ar opozīcijas domām un pat nemēģina opozīcijas viedokli noskaidrot, un ar sirdi un dvēseli kalpo tiem, kas ielika viņu šajā amatā,” uzsvēra Lembergs.

“Var jau kalpot, bet ne tik uzbāzīgi, kā to dara Levita kungs, lai gan mēli viņš kulsta gana raiti, tāpat kā to darīja Vaira Vīķe-Freiberga,” piebilda politiķis.

Lembergs atzina, ka arī viņš ir nobalsojis par 13. Saeimas atlaišanu, pamatojot, ka neviena Saeima līdz šim tā nav ignorējusi Latvijas Satversmi, starptautiskās saistības, likumus un spēkā esošos Ministru kabineta noteikumus kā 13. Saeima. “Neviena Saeima nekad nav tik brutāli un nihilistiski vērsusies pret tiesiskumu kā 13. Saeima,” skaidroja Lembergs.

Kā zināms, kopš piektdienas, 15. novembra, kad sākās parakstu vākšana 13. Saeimas atsaukšanas ierosināšanai, par šo iniciatīvu portālā “Latvija.lv” parakstījušies jau vairāk nekā 36 000 cilvēku.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro