Ventspilī sekmīgi attīstās apstrādes rūpniecība

Ventspilī lielāko pievienoto vērtību rada apstrādes rūpniecība, žurnālam “Dienas Bizness” sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Ventspilī ir novērojams rūpniecības apjoma un īpatsvara pieaugums, kā arī pakalpojumu sektora attīstība.

“Konfliktam starp austrumiem un rietumiem nav konflikta starp “sociālismu un kapitālismu” raksturs, bet tas ir ģeopolitiskās ietekmes jautājums. Un šis konflikts nekad nebeigsies. Viņš var saasināties vai palikt mīkstāks, līdz ar to mēs 90. gadu beigās pieņēmām lēmumu, ka Ventspilī jāmaina ekonomikas struktūra, būtiski palielinot apstrādājošās rūpniecības lomu,” sacīja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, Ventspils ir pievērsusi īpašu uzmanību rūpniecības nozares izaugsmei. “Ostas terminālos nodarbināto skaits ir samazinājies gandrīz par 2 tūkstošiem. Bet apmēram tāds pats skaits nodarbināto skaits ir pieaudzis rūpniecības nozarē,” skaidroja Lembergs.

“Mēs neatsakāmies no transporta un nekad neatteiksimies, bet mēs nevaram ietekmēt Krievijas un ASV attiecības. Bet mēs darām un darīsim visu, lai apstrādājošajā rūpniecībā mēs būtu ar lielāku izrāvienu nekā pārējā Latvija,” atzina politiķis.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro