Pieļauj iespēju par slepenu vienošanos starp valdošo koalīciju un “Saskaņu”

Iespējams, ka starp “Saskaņu” un valdošo koalīciju ir kāda slepena vienošanās, vērtējot, kāpēc koalīcijas partijas novadu reformas ietvaros vienojušās tomēr saglabāt atsevišķu statusu Liepājas, Daugavpils un Rēzeknes pilsētām, intervijā žurnālam “Dienas Bizness” izteicās Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pēc viņa sacītā, administratīvi teritoriālās reformas mērķis nav risināt Latvijas galvenās problēmas, bet īstenot varas politiskos mērķus.

“Ja robežu grozīšana var atrisināt visas Latvijas galvenās problēmas, tai skaitā resursu problēmas, tad, protams, būtu muļķīgi tam nepiekrist. Bet tā kā es nepiekrītu VARAM apgalvojumam, ka cilvēki sāks dzīvot desmit gadus ilgāk, ja mainīs robežas, un sievietes sāks dzemdēt vairāk, tāpēc saku, ka tā nav nekāda reforma, bet pašvaldību robežu grozīšana. Ja tā ir tikai pašvaldību robežu grozīšana, tad tas ir politisks akts, kuram ir politiski mērķi,” uzsvēra Lembergs.

Viņa ieskatā par to liecina fakts, ka atsevišķas pilsētas tomēr izlemts neapvienot ar novadiem, tai skaitā Liepāju, Rēzekni un Daugavpili. Pēc Lemberga domām, tas, iespējams, ir tāpēc, ka šo pilsētu vadītāji izrādījušies tuvāk valdošajai koalīcijai.

“Tas, pirmkārt, pierāda, ka starp “Saskaņu” un valdošo koalīciju ir kāda slepena vienošanās, kur no vienas puses tiek dots un no otras puses tiek dots arī kaut kas pretī, nesakot Latvijas iedzīvotājiem, kāda šī vienošanās ir,” norādīja Lembergs.

“Ventspilij nav nekādas vienošanās ar koalīciju, tāpēc reformas iznākums ir neloģisks. Rēzekne, būdama mazāka par Ventspili, būs atsevišķi, bet Ventspils pilsēta ar novadu būs kopā,” piebilda Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro