Lembergs: Levits darīs visu, kas ir vajadzīgs valdošajai koalīcijai

Šī ir pirmā koalīcijai, kurai ir savs Valsts prezidents, intervijā Neatkarīgajai norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Šī ir pirmā situācija, kad Valsts prezidents, precīzi zinot, kam jāpateicas par savu atrašanos amatā, godprātīgi kalpo valdošajai koalīcijai, to pat nemēģinot slēpt. Savukārt valdošā koalīcija precīzi apzinās un izmanto to, ka tās ievēlētais prezidents Levits darīs tā, kā tas ir vajadzīgs valdošajai koalīcijai,” norādīja Lembergs.

Par to liecinot tas, ka daudzās intervijās, kurās Levitam tiek prasītas konkrētas lietas, viņš nerunā par parlamentu, kas sastāv no simt deputātiem; viņš nekad nepiemin opozīciju, viņš nekad nav ticies ar opozīciju, nekad nav prasījis opozīcijas viedokli. “Viņš tikai un vienīgi strādā ar valdošo koalīciju, precīzi pildot valdošās koalīcijas norādījumus. Tāds prezidents un tāda saikne starp koalīciju un Valsts prezidentu mums nekad nav bijusi. Tā ir unikāla situācija,” izteicās politiķis.

“Šis ir rezultāts tam, ka Valsts prezidents tika ievēlēts atklātās vēlēšanās, kurās prezidents redzēja, kā kurš deputāts par viņu ir balsojis. Līdz ar to ir “baltā” un ir “melnā” saraksta deputāti; ir “baltā” un “melnā” saraksta politiskās partijas. Partija, kuru es vadu – mūsu partijas deputāti par viņu nebalsoja, līdz ar to partija Latvijai un Ventspilij ir “melnajā” sarakstā, un “melnajā” sarakstā Levitam ir arī Aivars Lembergs. Levita kungs uzskata par vajadzīgu atriebties man un manai partijai par to, ka mēs atļāvāmies nebalsot par viņu kā par Valsts prezidentu. Viens no viņa darbības mērķiem ir atriebties tiem Saeimas deputātiem un viņu pārstāvētām politiskām partijām, kuras neatbalstīja viņa kandidatūru prezidenta amatam, un otrādi – kalpot tām politiskajām partijām, kurām pateicoties viņš ir kļuvis no emigranta par Valsts prezidentu,” turpināja Lembergs.

Pēc viņa domām, šī koalīcija lielā mērā ir atkarīga no Jaunās konservatīvās partijas. “Viņiem koalīcijā šobrīd ir visvairāk mandātu. Ja viņi pamet koalīciju, tad tā izjūk. Bordānam, Strīķei un, kā uzskata prokuratūra, valsts noziegumu pastrādājušajam Jurašam mērķis un galvenais uzdevums – ko viņi arī publiski definēja, kad formēja valdību ar Bordānu priekšgalā – ir iegūt kontroli pār Ģenerālprokuratūru un/vai Valsts drošības dienestu, un/vai Militārās izlūkošanas un drošības dienestu, un/vai KNAB, un/vai Finanšu policiju, un/vai Iekšlietu ministriju. [..]. Operatīvā darbība ir vislabākais veids, kā piesegt jebko, tajā skaitā kontrabandu,” izteicās Lembergs.

Tajā pašā laikā politiķis pauda, ka pat, ja notiktu referendums, viņš nedomā, ka šī Saeima tiks atlaista, jo “daudzus cilvēkus personīgi neskar šāda valdošās koalīcijas piedauzīgā uzvedība.”

Foto: Valsts kanceleja

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro