Lembergs: Rīgas domes atlaišana ir nelikumīga

Rīgas domes atlaišanai šobrīd nav tiesiska pamata – ir tikai politiska cīņa, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Ierosināt atlaist jau nav liela māka. Ir jāizlasa likums un jānosaka, kāds ir tiesiskais pamats. Šobrīd iniciētā Rīgas domes atlaišana ir pilnīgi nelikumīga,” uzsvēra Lembergs.

Viņš atgādināja, ka arī Valsts kanceleja ir secinājusi, ka Rīgas domes atlaišanu trūkst pietiekamas juridiskās argumentācijas un anotācijā nav sniegts redzējums, vai un kādā veidā pagaidu administrācija efektīvi atrisinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas funkcijas.

Pēc viņa sacītā, Rīgas domes atlaišanai nav tiesiskā pamata. “Ir vienkārši politiska vēlēšanās, ka opozīcija Rīgas domē atlaiž Rīgas pozīciju ar cerību, ka opozīcija nākamajā Rīgas domē uzvarēs un ieņems pozīcijas vietu uz pieciem ar pus gadiem. Tāds ir tas stāsts,” uzsvēra Lembergs.

Kā zināms, Ministru kabinets (MK) šonedēļ atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto likumprojektu “Rīgas domes atlaišanas likums”, kas paredz atlaist Rīgas domi (RD) un iecelt pagaidu administrāciju.

Šodien arī Saeima ir sākusi izskatīt valdības priekšlikumu atlaist Rīgas domi – likumprojekts nodots komisijām.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro