Ar nepamatotu kritiku Bordāns turpina dzīt ķīli valdības partneru vidū

Ar apgalvojumiem, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) mēģina destabilizēt valdību, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) turpina dzīt ķīli vadības partneru vidū. Arī nesenajā intervijā “Latvijas Avīzei” Bordāns nav pakaunējies kritizēt iekšlietu ministru, tādējādi neievērojot politiskās ētikas pamatprincipus un izdarot spiedienu uz koalīcijas partneriem.

Ģirģena un Bordāna viedokļu nesakritību jau varēja pamanīt tad, ka tika spriests par Ekonomisko lietu tiesu. Lai arī Ģirģena, ne nozares pretestība Tieslietu ministrijas sagatavotajam likumprojektam neietekmēja ministru vairākuma lēmumu turpināt darbu pie jaunas tiesas izveides, Bordāna nepatika pret iekšlietu ministru bija skaidri redzama. Un to vēl vairāk pastiprināja iekšlietu ministra joks, ka Artuss Kaimiņš ir atgriezies pie savas mammas – Jutas Strīķes, kura viņu paņēmusi savos aptvērienos.

Uz to Bordāns atbildējis ar paziņojumiem, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens mēģina “destabilizēt darbu valdībā savu saimnieku interesēs”. Arī intervijā “Latvijas Avīzei” Bordāns norādījis, ka Aināra Šlesera ietekme nekur nav pazudusi un tā izpaužas gan KPV LV, gan arī ir jūtama iekšlietu ministra uzvedībā.

“Sandis Ģirģens iepriekš piedāvāja savu kandidatūru vairākām partijām, arī JKP. Viņš tika novērtēts kā neatbilstošs mūsu partijas uzstādījumiem. Starp citu, es biju tas, kas uzsāka mūsu attiecības nevis ar apsaukāšanos, ko kolēģis diemžēl bija iesācis jau pirmajās dienās, bet gan ar memoranda parakstīšanu un mērķis bija tāds, ka tieslietu un iekšlietu ministriem ir jāstrādā kopā,” norādīja Bordāns.

Viņš pārmeta, ka nav redzējis, kādas reformas būtu uzsācis Ģirģens, lai gan tieši tieslietu sistēmā kopš Bordāna nākšanas pie varas nav redzētas pilnīgi nekādas pārmaiņas kā vien nepārliecinoši mēģinājumi nomainīt vienu vai otru amatpersonu.

Bordāna emocionālie paziņojumi gan nav nekas jauns un tagad tie skāruši arī koalīcijas partnerus KPV LV. Vai tiešām tas, kas destabilizē valdību ir Ģirģens, kurš nolēmis neatbildēt uz pēdējiem Bordāna apvainojumiem, norādot, ka nenolaidīsies līdz viņa līmenim, vai tomēr pats Bordāns, kurš, līdz viņam kaut kas nepatīk, pārmet darbošanos “oligarhu” interesēs?

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro