Koronavīruss Ķīnā prasījis jau vairāk nekā 1100 dzīvības

Koronavīrusa upuru skaits pārsniedzis tūkstoti – no vīrusa uzliesmojumā miruši jau 1113 cilvēki, no kuriem 97 nāves gadījumi reģistrēti pēdējo 24 stundu laikā.

Pēdējās dienas laikā infekcijas uzliesmojuma epicentrā – Ķīnas Tautas Republikas Hubei provincē – reģistrēti 94 jauni nāves gadījumi un 1638 jauni inficēšanās gadījumi, bet visā Ķīnā – 2015 jauni inficēšanās gadījumi.

Visā Ķīnā kopumā apstiprināti 44 653 koronavīrusa infekcijas gadījumi.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Ķīna noteikusi stingrākus ierobežojumus ceļošanai, un Francija un ASV gatavojās evakuēt savus pilsoņus no Uhaņas, kas atrodas vīrusa krīzes centrā.

Kā zināms, saistībā ar koronavīrusu, Pasaules Veselības organizācija (PVO) 30. janvārī izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

Koronavīrusi ir vīrusu grupa, kas atrasta gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Cilvēkiem koronavīrusu infekcijas tiek reģistrētas visu gadu, īpaši rudenī un ziemā. Tie var izraisīt gan vieglas elpceļu infekcijas, gan smagas saslimšanas ar nopietnām komplikācijām (pneimoniju, nieru mazspēju) un pat nāvi. Nopietnus saslimšanas gadījumus iepriekš ir izraisījis SARS koronavīruss, kura rezervuārs dabā ir cibetkaķi un, iespējams, sikspārņi, un MERS koronavīruss, kura infekcijas rezervuārs dabā ir vienkupra kamieļi.

2019-nCoV infekcijas avots (rezervuārs) pagaidām nav zināms, iespējams, ka tā arī ir zoonoze, jo daļa saslimušo bija saistīti ar Uhaņas Dienvidķīnas Jūras produktu un dzīvnieku tirgu. Ir apstiprināta 2019-nCoV pārnešana no cilvēka uz cilvēku, tomēr, lai pilnībā novērtētu infekcijas izplatīšanās ceļus un riskus, ir nepieciešams vairāk informācijas.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro