Simsone: Neesam saņēmuši informāciju, ka vēl kāds liels uzņēmums plānotu darbinieku atlaišanu

Nodarbinātības valsts aģentūrai (NVA) nav informācijas, ka vēl kāds liels uzņēmums bez VAS “Latvijas dzelzceļš” un maksātnespējīgās AS “Dzintars” plānotu nozīmīgu darbinieku skaita samazinājumu, intervijā TV3 raidījumā “900 sekundēs” sacīja NVA direktore Evita Simsone.

Pēc viņa sacītā, “Dzintara” darbiniekiem ir viegli atrast jaunu nodarbošanos, jo ielākā daļa “Dzintara” darbinieku bija nodarbināti mazumtirdzniecībā un vairumtirdzniecībā. “Šajā sektorā jaunu darbu iespējams atrast pietiekami viegli,” uzsvēra NVA direktore.

Savukārt “Latvijas Dzelzceļš” vēl kolektīvo atlaišanu nav sācis, bet šajā situācijā būs cilvēki, kam būs grūti atrast jaunu darbu, uzskata Simsone.

“Cilvēkiem, kas ilgstoši ir strādājuši vienā darbavietā, ir ļoti grūti noticēt, ka viņi var būt nodarbināti arī kaut kur citur, un, ka profesija nebūs tieši tā, kurā viņi ir strādājuši 20-30 gadus. Līdz ar to ir jāpalīdz šiem cilvēkiem saskatīt, ka prasmes, kas viņiem ir, ir noderīgas arī citur darba tirgū,” sacīja Simsone.

Tāpat viņa informēja, ka nav saņēmusi informāciju, ka vēl kāds liels uzņēmums šobrīd plānotu darbinieku atlaišanu.

Tāpat viņa norādīja, ka Latvijā pēdējos trijos gados bezdarba līmenis kopumā samazinās un nav indikāciju, ka tuvākajā laikā tas varētu strauji pieaugt.

Kopumā bezdarba līmenis samazinās un tas ir zemāks nekā 2019. gada sākumā, informēja NVA direktore. Simsone minēja, ka NVA kopumā ir reģistrēti gandrīz 60 000 bezdarbnieku, taču vienlaikus NVA ir reģistrēti arī apmēram 28 000 brīvo darbavietu.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro