Uzmanību, koronavīruss! Kur nedrīkst ceļot

Spānijai piederošās Tenerifes salas viesnīcā H10 Costa Adelje Palace, kur iespējamās koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ savās istabās izolēti simtiem tūristu, atrodas arī viens Latvijas valstspiederīgais, un tam tiek sniegta palīdzība, Neatkarīgajai apstiprināja Ārlietu ministrija (ĀM). Konsulārajā reģistrā šobrīd ir reģistrējušies divi Latvijas valstspiederīgie, kuri atrodas Tenerifē, taču viņi neatrodas šajā viesnīcā. Pēc palīdzības ministrijā viņi nav vērsušies.

Adejes kūrortā esošajā viesnīcā H10 šajās dienās ir neierasti kluss – teritorijā nedarbojas ne restorāni, ne veikali. Viesnīcas teritorija ir norobežota, un pieeju pie tās sargā policisti.

Informācija viesnīcas H10 Costa Adeje Palace mājaslapā liecina, ka tuvākajās dienās viesu un darbinieku drošības dēļ viesnīca ir slēgta. Viesiem, kuri ir rezervējuši šo viesnīcu, tiek nodrošināta apmešanās citās šīs ķēdes viesnīcās Tenerifē. Taču tas attiecas tikai uz tiem viesiem, kuri vēl nebija ieradušies viesnīcā līdz karantīnas sākumam vai arī ir rezervējuši numuriņus uz tuvākajām dienām. Viesiem, kuri viesnīcā atradās otrdienā un kuru skaits mērāms vairākos simtos, ir aizliegts pamest viesnīcu un rekomendē palikt savos numuriņos. Daži viesi žēlojās, ka pirmās 20 stundas viņiem nācies gavēt un tikai tad viņi saņēmuši sviestmaizi. Citi viesnīcā iesprostotie viesi sociālajos tīklos publicējuši attēlus ar trešdienas maltīti, kurā iekļauts vīns, sviestmaize, ābols, jogurts, sula un salāti.

Latvijas valstspiederīgā, kura atrodas karantīnā viesnīcā, jūtas labi, lai gan pirms pirms pāris dienām smilšu vētras dēļ viņai sāpējusi galva, vēsta LTV7. Taču viņa ir nobažījusies par to, cik ilgi vilksies karantīna un kas viņu sagaida, atgriežoties Latvijā. Visvairāk viņu uztraucot informācijas trūkums un neziņa. Viesnīcā valdot diezgan liels sasprindzinājums, trūkst apkalpojošā personāla un ir problēmas ar ēdināšanu. Viņas vērtējumā pasaule nav gatava koronavīrusam, vismaz spriežot pēc situācijas šajā viesnīcā.

Ārlietu ministrija ir izplatījusi ceļojumu brīdinājumus saistībā ar koronavīrusa izplatību un profilaksi, kas attiecas uz vairākām valstīm (līdz vakardienas vakaram nebija šāda brīdinājuma attiecībā uz Spāniju). ĀM aicina ceļotājus nedoties braucienos uz Ķīnu, tāpat arī izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz Lombardijas un Veneto reģioniem Itālijā.

ĀM vērš uzmanību, ka vairākas valstis un teritorijas ir noteikušas ieceļošanas ierobežojumus ceļotājiem, kuri pēdējā laikā ir bijuši Ķīnā vai šķērsojuši to tranzītā. Ārlietu ministrija pirms ceļojuma aicina pārliecināties attiecīgās valsts tuvākajā pārstāvniecībā par ieceļošanas ierobežojumiem, kas noteikti koronavīrusa dēļ. Ja ir nepieciešama palīdzība ārkārtas situācijā, atrodoties ārzemēs, ĀM iesaka doties uz Latvijas vēstniecību konkrētajā valstī (darba laikā) vai arī sazināties pa Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta tālruni +371 26337711, kā arī rakstot uz e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv (24 stundas diennaktī).

Latvijas iedzīvotāji tuprina ceļot, tiesa, lielākoties cenšoties izvairīties no koronavīrusa skartajām teritorijām. Tour Latvija vadītājs Konstantīns Paļgovs Neatkarīgajai atzina, ka uzņēmums 18 gadu pastāvēšanas laikā Latvijā ir pieredzējis vairākas dabas katastrofas un stihijas tūrisma galamērķos, dažādu valstu nemierus un apvērsumus, līdz ar to uzņēmuma pieredzes bagāža ir uzkrāta ievērojama, kas ļauj nevilcinoties rīkoties dažādu sarežģītu situāciju gadījumā.

«Nenoliedzami, koronavīruss atstās iespaidu uz tūrisma jomu kopumā, taču pašreiz ir ļoti grūti prognozēt, cik lielā mērā, jo vīrusa izplatība tikai turpina pieaugt. Esošajā situācijā, lai rūpētos par savu ģimenes locekļu veselību un mazinātu riskus saslimt ar koronavīrusu, ir cilvēki, kuri vēlas atcelt savas ceļojumu rezervācijas. Tāpat ceļotāji arī biežāk interesējas par spēkā esošajiem ierobežojumiem un rekomendācijām, ko mēs tiem sniedzam. Tāpat aktīvi sekojot līdzi atbildīgo iestāžu izdotajām rekomendācijām gan Latvijā, gan ārvalstīs, lai nepieciešamības gadījumā pēc tām vadītos,» sacīja K. Paļgovs.

Foto: Ekrānšāviņš no NRA

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro