Lembergs: Sankcijas pret bankām ieviestas ASV interesēs

Pārmaiņas banku sistēmā tika ieviestas ASV interesēs, vērtējot Latvijas neiekļaušanu tā dēvētajā valstu “pelēkajā sarakstā”, norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Tas stāsts ilgst vairāk nekā divus gadus un tas stāsts ir gana vienkāršs – ASV ieviesa sankcijas pret diezgan daudziem miljardieriem, kā viņi uzskata, Kremlim pietuvinātiem biznesmeņiem un amatpersonām. Sankcijas bija, bet tās faktiski nedarbojās, jo Latvijas banku sistēma nodrošināja nepieciešamo resursu apriti,” norādīja Lembergs.

Ventspils mērs turpināja, ka “amerikāņiem tas apnika un viņi ieviesa sankcijas pret bankām, kā arī uzdeva Latvijas valdībai veikt nepieciešamos pasākumus, lai sankciju sarakstā esošo personu nauda nebūtu Latvijas banku sistēmas apritē.”

“Ja Latvija nav iekļauta “pelēkajā sarakstā”, tas nozīmē, ka ir gūti kaut kādi panākumi,” – tā Finanšu darījumu darba grupas (FATF) lēmumu komentēja Lembergs.

Tajā pašā laikā, pēc viņa domām, naudas atmazgāšana turpinās – tikai vairs ne Latvijas vai Baltijas valstu banku sistēmā. “Kas no tā pelna? Kas no tā drīkst pelnīt? Amerikāņi. Un kas nedrīkst pelnīt? Visi pārējie,” izteicās Lembergs.

Kā zināms, Finanšu darījumu darba grupa ir lēmusi nepakļaut Latviju pastiprinātai uzraudzībai, tādējādi Latvija netiks iekļauta tā dēvētajā valstu “pelēkajā sarakstā”. FATF secinājusi, ka Latvija ir izveidojusi stipru un noturīgu finanšu noziegumu novēršanas sistēmu.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro