JKP maiņa pret ZZS – īsākais ceļš Kariņa valdībai, lai pārvarētu uzticības krīzi

Vēlētājiem neizpildītie solījumi, neskaidrība par pedagogu atalgojuma paaugstināšanas grafiku, zemā sabiedrības uzticība tieslietu sistēmai, problēmas tranzīta nozarē, pretrunīgi vērtētā augstskolu pārvaldības modeļa maiņa, kašķi ar koalīcijas partneriem un vēl virkne citu problēmu – Jaunās konservatīvās partijas (JKP) klātesamība valdībā ir negatīvi iespaidojusi ne tikai pašas partijas reitingu, bet arī Krišjāņa Kariņa (JV) valdības stabilitāti un sabiedrības uzticību tai.

SKDS dati liecina, ka JKP reitings februārī ir noslīdējis līdz zemākajam rādītājam pēdējā gada laikā – 4,1% (iepriekšējo 6,1% vietā), kamēr valdībai uzticas tikai 17% aptaujāto iedzīvotāju, apliecinot, ka sabiedrībā valda absolūta uzticības krīze valdībai. Un loģiski – kā gan lai sabiedrība uzticas valdībai, kurā ir viens politiskais spēks, kurš nepārtraukti cenšas sēt naidu un padziļināt savstarpējās pretrunas, turklāt pat īpaši nemēģinot to slēpt?

Laikā, kad tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) uzbrūk vairākiem ministriem valdībā, nodarbojoties ar primitīvu apsaukāšanos, nekādi nesavaldot savas emocijas, skaidrs, ka šīs partijas esamība valdībā ir tikai zaudējums. Ja JKP ministru pārstāvošajās nozarēs – izglītības un satiksmes jomā vēl novērojamas kaut kādas reformas (par to, cik tās ir veiksmīgas vai neveiksmīgas, šoreiz nerunāsim), tad tieslietu jomā jau ilgstoši valda tikai runas par reformu plāniem. Daudz aktīvāk Bordāns nodarbojas ar ģenerālprokurora un Augstākas tiesas priekšsēdētāja nomaiņu.

Uz JKP fona daudz stabilāks koalīcijas partneris šobrīd viennozīmīgi izskatās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurus, starp citu, Bordāns vaino par visu, kas valstī noticis un notiek.

ZZS šobrīd parāda sevi kā aktīvu administratīvi teritoriālās reformas oponentu un obligātās iepirkuma komponentes pretinieku; arī partijas reitings turas stabili virs 8%. Skaidrs, ka ZZS būtu tikai ieguvums Kariņa valdībai, kura šobrīd ar JKP tās sastāvā izskatās samērā haotiska.

Turklāt maz ticams, ka bordānisti beigs kāpināt spiedienu uz koalīcijas partneriem, kas nozīmē, ka, kamēr JKP būs valdībā, tikmēr tajā valdīs kašķi un tai nebūs nekādas lielās sabiedrības uzticības. Vai Kariņš ir gatavs turpināt ciest un maksāt par šīm ciešanām visaugstāko cenu?

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro