Infektologs: Tiem, kas atgriezīsies no ārzemēm, ir būtiski pašizolēties

Saistībā ar Latvijas lēmumu apturēt pasažieru pārvadājumus valstī šajās dienās atgriezīsies liels daudzums –  tūkstošiem ceļotāju, un daļa no viņiem noteikti būs inficēti, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” uzsvēra Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs, profesors Uga Dumpis.

Pēc viņa sacītā, lai veiktu analīzes cilvēkiem, kas šajās dienās atgriežas, tas prasīs laiku. “Pašreizējā testēšana ir sarežģīta procedūra. Mēs testējam tikai tos, kas atbilst kritērijiem. Neviena valsts netestē visus pēc kārtas,” skaidroja infektologs.

Viņš uzsvēra, ka tiem cilvēkiem, kas šajās dienās no ceļojumiem ārzemēs atgriezīsies Latvijā, ir būtiski pašizolēties – 14 dienas uzturēties “mājas karantīnā”.

“Pirmdien iebrauc milzīgs skaits nogurušu cilvēku, kuri ir priecīgi par atgriešanos mājās. Viņi droši vien gribēs doties pie ģimenēm, bet jāsaprot, ka šis tiešām ir valstiski svarīgs brīdis. Visiem šiem tūkstošiem cilvēku, kas atbrauc, viņi nedrīkst doties ciemos pie ģimenes locekļiem, uz darbu. Viņiem 14 dienas ir burtiski jāsēž mājās,” uzsver Dumpis.

Pēc viņa teiktā, pašreizējā situācija ir apmierinoša: “Ja mēs skatāmies, kas notiek ar infekcijas izplatību citās valstīs, kaut vai Eiropas reģionā vai mūsu kaimiņvalstīs, tad katrā gadījumā mums joprojām visi inficētie ir vai nu zināmi, atbraukuši no Eiropas, vai tie ir viņu radinieki.”

Jau vēstīts, ka aizvadītās diennakts laikā apstiprināti vēl četri inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu Covid-19. Līdz ar to līdz šim Latvijā apstiprināti 30 saslimšanas gadījumi.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro