Lembergs: Ekonomikas ministra Nemiro atstādināšana saistīta ar viņa centieniem likvidēt OIK

Ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV) anulēja atļauju darbam ar valsts noslēpumu, lai netiktu turpinātas iesāktās aktivitātes pie obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanas, žurnālistiem komentēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pēc Ventspils mēra sacītā, lai arī viņš sākotnēji uz Nemiro raudzījies skeptiski, paskatoties ministra publiskās uzstāšanās un ierosinājumus, viņa viedoklis mainījies. “Jo es jau cilvēkus vērtēju pēc realitātes nevis pēc tā, kurš vada viņa partiju,” piebilda Lembergs.

“Bet te jau ir skaidrs, un tāpēc arī Didzis Šmits nepiekrita būt par ekonomikas ministru, jo OIK neatcels un jebkurš, kas to mēģinās darīt, tiks nosists. Tālāk – Bordāna sponsoriem ir jārealizē biznesa projekti, līdz ar to jebkurš, kurš stāsies šo projektu priekšā, tiks iznīcināts, tai skaitā arī es,” komentēja Lembergs.

“Pazvanīt Maizītim un pateikt, ka ir jāatņem pielaide valsts noslēpumam – cik tur tā darba ASV pilsonim Krišjānim Kariņam,” norādīja Lembergs.

Arī tas, ka Nemiro par savu atlaišanu uzzināja tikai pēc tam, kad par to jau bija informēti žurnālisti, pēc Lemberga sacītā, liecina, ka tas ir politisks lēmums. “Informācija iet pa priekšu, lai žurnālisti varētu to visu jau iepakot un tie, kam uzbrūk, vismazāk būtu gatavs sevi aizsargāt. Tā ir pārbaudīta politiskās cīņas metode. [..] Maizītis ir politiskais ieliktenis un viņš godprātīgi atstrādā savu misiju,” uzsvēra Lembergs.

Kā zināms, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) šī gada 12. martā ir pieņēmis lēmumu anulēt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumiem ekonomikas ministram Ralfam Nemiro. Atļaujas anulēšanas iemeslus SAB publiski nekomentē.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro