Policija Latvijā veic vairākus simtus pārbaužu par pašizolēšanās pārkāpumiem

Saskaņā ar Valsts Policijas (VP) publiskoto statistiku, par valdības noteikto ārkārtējās situācijas aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu līdz šim kopumā ir uzsāktas 28 administratīvā pārkāpuma lietvedības, vēsta portāls “jauns.lv”.

Līdz 16. martam tās uzsāktas pārsvarā par cilvēku pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu. Savukārt no 16. marta administratīvā pārkāpuma lietvedības uzsāktas pārsvarā par pašizolēšanās prasību neievērošanu.
Tāpat Valsts policija ir uzsākusi 26 resoriskās pārbaudes un reģistrējusi 38 riska informācijas – arī lielākoties par pašizolēšanās prasību neievērošanu.

Trīs dienās, sadarbībā ar pašvaldības policiju veiktas vairāk nekā 1000 preventīvas pārbaudes.

“Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos piesardzības pasākumus. Šis ir drošības un veselības jautājums!” pauž VP.

Jāpiebilst, ka VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Priedīte informēja, ka VP darbinieki, balstoties uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sagatavotajām rekomendācijām, ir instruēti par individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanu, kā arī rīcību, ierodoties notikuma vietā.

Kā tika ziņots iepriekš, sociālo tīklu lietotāji aktīvi dalās ar stāstiem par to, cik ļoti cilvēki Latvijā mēdz būt bezatbildīgi.

Pēc viņu teiktā, ārkārtējās situācijas laikā, kad ir skaidri noteikts, ka no ārzemēm atbraukušajiem 2 nedēļas ir jāievēro karantīna, ir cilvēki, kas turpina darīt savus ikdienas rituālus, nedomājot par apkārtējo drošību.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro