Facebook Latvijā un Igaunijā palaiž programmu, kas pārbaudīs faktus par pandēmiju

Facebook, cīnoties pret dezinformāciju, visā pasaulē sadarbojas ar neatkarīgiem trešās puses faktu pārbaudītājiem, kas caurskata un novērtē satura precizitāti. Tagad Facebook paziņo par trešās puses faktu pārbaudītāju programmas palaišanu Latvijā un Igaunijā, kā arī tās paplašināšanu Lietuvā, programmā iesaistoties Re:Baltica un DELFI, kas pievienojas esošajam partnerim 15min.lt. Visus partnerus ir sertificējis no politiskās ietekmes neatkarīgais Starptautiskais faktu pārbaudes tīkls (International Fact-Checking Network).

Kad faktu pārbaudītājs atzīmē, ka stāsts ir nepatiess, Facebook to ziņu joslā attēlo zemāk, būtiski samazinot tā izplatību.

Tas aptur izdomājumu izplatīšanos un samazina to cilvēku skaitu, kuriem tiek attēlotas šīs ziņas. Arī lapām un domēniem, kas atkārtoti izplata viltus ziņas, tiek samazināta redzamība un tiek liegta iespēja gūt ieņēmumus un reklamēties. Kad ieraksts tiek atzīmēts kā nepatiess, Facebook brīdina cilvēkus, kas to redz vai ar to cenšas dalīties, ka šis ieraksts ir atzīmēts kā nepatiess.

“Mēs esam iepriecināti par mūsu trešās puses faktu pārbaudītāju programmas palaišanu Latvijā un Igaunijā un par tās paplašināšanu Lietuvā, iesaistot tajā Re:Baltica un DELFI. Mēs ļoti atbildīgi izturamies pret pienākumu cīnīties ar viltus ziņām, tāpēc pastāvīgi meklējam jaunus veidus, kā apturēt dezinformācijas izplatīšanos mūsu platformā,” norāda Jakobs Turovskis (Jacob Turowski), Facebook Sabiedriskās politikas daļas vadītājs Baltijas valstīs un Polijā.

Šī programma tiek ieviesta saskaņā ar Facebook trīsdaļīgo stratēģiju, kuras mērķis ir uzlabot ziņu joslā attēloto stāstu kvalitāti un patiesumu, un kuras ietvaros Facebook dzēš Kopienas standartiem vai Reklāmu noteikumiem neatbilstošus kontus un saturu, samazina viltus ziņu un neīsta satura, piemēram, klikšķēsmas izplatību, kā arī informē cilvēkus, sniedzot vairāk informācijas par viņiem redzamajiem ierakstiem.

Šobrīd Facebook ir vairāk nekā 55 partneri, kas pārbauda saturā minētos faktus vairāk nekā 45 valodās visā pasaulē, un tas ieguldīt iespējās, kas ļautu paplašināt šīs darbības.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro