Lembergs: Bordāns un Kaimiņš kopā – kā divu zābaku pāris

Tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) rīcība, aizstāvot Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, nav pārsteigums, ņemot vērā, ka viņiem abiem ir viens “maizes devējs”, žurnālistiem sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Šobrīd Kaimiņš vairs nav ne aktieris, ne “Suņu būdas” vadītājs. Kaimiņš ir valdošās koalīcijas viens no vadītājiem. Bez Kaimiņa piekrišanas netiek pieņemts neviens lēmums, citiem vārdiem sakot, Kaimiņš šobrīd zināmā mērā vada valdību, vada parlamentu, tā kā viņš nav te nekāds garāmgājējs,” skaidroja Lembergs.

“Protams, ja valdošās koalīcijas pārstāvis rīkojas tik bezatbildīgi un paralizē Saeimas un valdības normālu darbu, tad viņu ir jāsauc pie atbildības. Jūs nevarat viņu izslēgt no deputātu vidus, bet padzīt no valdošās koalīcijas vadības var. Ar vienu balsi mazāk tā koalīcija arī varētu iztikt,” runājot par Kaimiņa rīcību, iespējams, maldinot par paša inficēšanās ar “Covid-19” iespējamajiem apstākļiem, sacīja politiķis.

“Tāpat viņš vada Cilvēktiesību komisiju – tātad, izvērtējot Kaimiņa nodarījuma sekas, varētu patriekt viņu arī no tās. Bet Bordāns preses konferencē pateica rokas nost no Kaimiņa. Šobrīd viņi ir kā divi zābaki, kas kopā veido zābaku pāri. Un tad rodas jautājums – kas tas ir par spēku, kas padara šos divus zābakus par pāri? Vai tā ir mīlestība? [..]. Es domāju, ka ticamāks ir variants, ka viņiem ir viens “maizes devējs” – viņi abi ir viena oligarha stipendiāti,” komentēja Lembergs.

Viņš norādīja, ka gan Kaimiņš, gan Bordāns šobrīd saņem stipendijas no Šveices advokāta Rūdolfa Meroni, kas, pēc viņa sacītā, ir galvenais oligarhs, kas šobrīd vada valdību.

“Arī no šāda viedokļa ir loģiski, ka Bordāns aizstāv sava “maizes devēja” komandu. Meroni pateica Bordānam, lai aizstāv Kaimiņu līdz pēdējam elpas vilcienam un Bordāns aizstāv Kaimiņu kā viņam teikts – līdz pēdējam elpas vilcienam. Tikpat sparīgi it kā Kaimiņš būtu viņa sieva,” ironiski piebilda Ventspils mērs.

Kā zināms, koalīcijas vairākums neatbalstīja politiskas sekas saistībā ar Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa rīcību, iespējams, maldinot par paša inficēšanās ar “Covid-19” iespējamajiem apstākļiem. Īpašu labvēlīgu attieksmi pret Kaimiņu izrādīja Bordāns, aicinot Kaimiņu neaiztikt un pat nedomāt par to.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro