Lembergs: Šogad IKP kritums varētu sasniegt 15 %

Ņemot vērā jaunā koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-19” izplatību, šogad Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) kritums varētu būt 15%, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lai arī eksperti ir izteikušies, ka uz izaugsmi ekonomikā noteikti nav pamata cerēt un labākajā gadījumā IKP kritums varētu būt 3% robežās, kamēr valdība stāda prognozi 5% apmērā, Lembergs ir pārliecināts, ka kritums varētu būt krietni lielāks.

“Mūsu valdība paziņoja, ka iekšzemes kopprodukta kritums šajā gadā būs 5%. Mūsu prognozes Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā bija 10%, 15% un 20%. Mēs neregulējām tos ierobežojumus, un mēs varam to vairāk prognozēt tādā izjūtu ziņā. Savu prognozi stādam uz IKP kritumu 15%,” norādīja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, šobrīd ir ļoti viegli pieņemt visādus aizliegumus, bet tas viss ir jāanalizē arī no tautsaimniecības viedokļa. “Tie, kas atbild par cīņu ar epidēmiju, Latvijā rīkojas samērā profesionāli, bet klāt jāliek arī tautsaimniecības faktors. Šī tautsaimniecības sadaļa nav, ekonomikas ministra nav, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs ir atstādināts no amata un ar tautsaimniecības tagadējām un nākotnes problēmām, to, kā sabalansēt šos ierobežojumus, par to diemžēl netiek domāts,” komentēja Lembergs.

“Kariņš nosauca, ka viņam esot miljards. Nezinu, kur viņiem tas miljards ir, pagaidām viņi teica, ka viņiem ir 300 miljoni eiro. Ja kritums ekonomikā ir 10%, tad caurums ir 3 miljardi eiro, tad arī 3 miljardus ir jāiepludina tautsaimniecībā. Jo laicīgāk viņi to darīs, jo būs labāks efekts,” sacīja Lembergs, norādot, ka šobrīd gan valsts pārvaldē nav kas ar to nodarbojas, jo Ekonomikas ministrija ir bez vadības.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro