Infektologs prognozē, ka vasarā Latvijā nebūs nekādu masu pasākumu

Veselības ministrijas (VM) galvenais infektoloģijas speciālists Uga Dumpis raidījumā “Komforta zona” paziņoja, ka, pēc viņa domām, lielu masu pasākumu, piemēram, koncertu un festivālu, nebūs arī vasarā, vēsta “tvnet.lv”.

Runājot par to, kā varētu izskatīties Latvijas iedzīvotāju dzīve pēc sešiem mēnešiem, Dumpis uzsver, ka tass ir noteikti atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas.

“No tā, cik labi mēs tiksim galā ar infekciju. Es ceru, ka mums būs kaut kādas iespējas, piemēram, tikties ar draugiem vai sportot.

Domāju, ka noteikti mums nebūs lielu, masu pasākumu. Ir pierādīts, ka lieli, masu pasākumi, piemēram, rokkoncerti vai futbola spēles, noteikti ir milzīgs infekcijas risks.

Es neticu, ka mēs varam nonākt līdz lieliem masu pasākumiem. Iespējams kaut kādas aktivitātes ar maskām, kaut kādi kultūras pasākumi. Tas ir ļoti atkarīgs no situācijas ne tikai Latvijā, bet arī ārpus Latvijas,” pauda Dumpis.

Kā tika vēstīts iepriekš, Latvijas lielāko populārās mūzikas festivālu – “Summer Sound” un “Positivus” – liktenis ir atkarīgs no kopējās Covid-19 izplatības situācijas Eiropā un starptautiski noteikto ierobežojumi turpināšanās, sacīja festivālu rīkotāji.

Festivāla “Positivus” rīkotājs Ģirts Majors aģentūrai LETA sacīja, ka lēmumu par “Positivus” festivāla likteni pieņems, balstoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem, kopējo situāciju Eiropā un starptautiski noteiktajiem ierobežojumiem.

Arī festivāla “Summer Sound” pārstāve Alise Pabērza pastāstīja, ka pasākuma rīkotāju komanda “izvairās pieņemt pārsteidzīgus gala lēmumus” un turpina sekot līdzi, kā situācija attīstās. “Summer Sound” rīkotāji tomēr cer, ka festivāls notiks paredzētajos datumos, proti, 24. un 25.jūlijā.

Tikmēr mūzikas un mākslas festivālu “Laba Daba” pagaidām neplāno atcelt vai pārcelt, tā vietā pasākuma rīkotāji papildina mūzikas programmu. Festivāla organizatori strādā pie festivāla programmas dažādiem variantiem, paredzot programmu ar pašmāju grupām – gadījumā, ja ceļošanas ierobežojumi būs spēkā arī augustā.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro