Neraugoties uz Covid-19 krīzi, bezdarba līmenis Ventspilī joprojām ir zemāks nekā vidēji Latvijā

Reģistrētais bezdarbnieku skaits Ventspils pilsētā nedēļas laikā palielinājies par 35 cilvēkiem. Vienlaikus, pat Covid-19 krīzes laikā, Ventspils pilsētā bezdarba līmenis ir zemāks nekā vidēji Latvijā, žurnālistus informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Krīze ienes savas korekcijas nodarbinātības līmenī Latvijā – bezdarbs ir palielinājies par 0,2 procentpunktiem un līdzīgi tas ir pieaudzis vairumā lielo pilsētu, izņemot Jūrmalu, kur tas ir pieaudzis par 0,3 procentpunktiem. Arī Ventspilī bezdarbs pieaudzis par 0,2 procentpunktiem,” norādīja Lembergs.

Ventspils pilsētā 27. aprīlī bezdarba līmenis, rēķinot pret iedzīvotāju skaitu darbspējas vecumā – 5,9 % – bija par 0,2 procentpunktiem zemāks nekā vidējais Latvijā (6,1 %) un par 0,5 procentpunktiem zemāks nekā vidēji Kurzemē (6,4 %), un piektais zemākais rādītājs starp republikas pilsētām.


Vienlaikus Lembergs norādīja, ka nevar apgalvot, ka bezdarba pieauguma dinamika būtu ārkārtīgi strauja.

Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem, datubāzē reģistrētas 240 aktuālās vakances Ventspilī. “Vienlaicīgi ir palielinājies vakanču skaits. Šobrīd ir 240 vakances, bet ir vajadzīga kvalifikācija,” norādīja politiķis.

Viņš atzina, ka visvairāk darbavietu likvidētas VAS “Latvijas dzelzceļš”. “Ja runājam par to, kuras kapitālsabiedrības ir visvairāk atbrīvojušas cilvēkus no darba, tad pirmajā vietā ir Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Kariņa valdības veiksmes stāsts – “Latvijas dzelzceļš”, kas atlaiduši visvairāk cilvēkus Latvijā, tai skaitā Ventspilī,” jau iepriekš bija izteicies Lembergs.

Kā zināms, Saeima piektdien, 24. aprīlī, galīgajā lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”, ieviešot bezdarbnieka palīdzības pabalstu.

Cilvēkam, kuram ir piešķirts bezdarbnieka pabalsts, kas beidzās 2020. gada 12. martā vai vēlāk un kurš sakarā ar Covid-19 izsludinātās ārkārtējās situācijas radītajām sekām nav atradis darbu, varēs pieprasīt bezdarbnieka palīdzības pabalstu.

Foto: Ventspils hronikas arhīvs

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro