Lembergs: Valsts ekonomika būs jāsilda ne tikai šogad, bet arī nākamgad

Palielinātais aizņemšanās limits pašvaldībām ļaus realizēt vairākus infrastruktūras uzlabošanas projektus, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā zināms, valdība nesen ārkārtas sēdē atbalstīja Finanšu ministrijas priekšlikumu palielināt pašvaldību aizņēmuma limitu par 150 miljoniem eiro, lai mazinātu Covid-19 ekonomiskās sekas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) līdz 12. maijam izstrādās grozījumus normatīvajos aktos, kuri noteiks kritērijus un kārtību, kā pašvaldības varēs pieteikt savus investīciju projektus un pretendēt uz iespējām saņemt valsts budžeta aizdevumu.

Lembergs norādīja, ka Ventspils vēlētos saņemt kredītresursus bērnudārza labiekārtošanai un vēl dažiem sabiedriski nozīmīgiem objektiem. “Tur gan prasība ir tāda, ka jābūt gatavai projekta dokumentācijai un bez maz vai rīt jau jābūvē, un ka šogad to naudu apgūs, bet tā ir absolūta utopija,” piebilda politiķis.

Viņš skaidroja, ka tas nav iespējams, jo vispirms ir jāveic iepirkums un tas varētu aizņemt gandrīz trīs mēnešus. Tāpat viņš piebilda, ka vienā mēnesī nevar sagatavot projektu.

“Ekonomika prasa savu aktivizēšanu ne tikai šogad, bet arī nākamgad,” piebilda Lembergs.

Kā zināms, finansējumā ir paredzēti kritēriji, bet nebūs kvotu vai citu ierobežojošu faktoru. Ja kritērijiem atbilstoši projekti jau ir gatavi, tie tikšot apstiprināti.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro