Pētnieciskās žurnālistikas centrs nodrošina plašu publicitāti NMG projektam “Nožēlojamā valdība”

Nacionālā mediju grupa (NMG), kas vienmēr ir iestājusies par svarīgām iniciatīvām sabiedrībā, tai skaitā pret termiņuzturēšanās atļauju sliekšņa pazemināšanu, otru valsts valodu, kvalitatīviem un objektīviem medijiem, kā arī rīkojusi dažādas valstiskā patriotisma apliecināšanas akcijas, pirms pāris mēnešiem nāca klajā ar jaunu kampaņu – “Nožēlojamā valdība”, aicinot sabiedrību izteikt savas domas un viedokli par valdības darbu. Facebook lapu “Nožēlojamā valdība” pamanījuši ne tikai vairāki tūkstoši lietotāji, kas aktīvi dalās ar tās saturu, bet arī par Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru dēvētais “Re:Baltica”, tādējādi nodrošinot lapai papildus reklāmu.

Jau sākotnēji skaidrojot lapas mērķi, Nacionālās mediju grupas vadītājs Alberts Jodis norādīja, ka tā ir veidota, lai veicinātu sabiedrības domu apmaiņu, kas, saprotams, jebkurā demokrātiskā valstī, ir tikai normāli.

“Mēs redzam sabiedrības rūgtumu un kurnēšanu par šīs valdības vairāk kā gada laikā paveikto, taču līdz šim nav bijis apkopota vienota sabiedrības vērtējuma Ministru kabineta darbam. Kāds izsakās pret administratīvi teritoriālo reformu, cits pret plānoto nodokļu paaugstināšanu, cits sašutis par haosu tieslietu vai izglītības jomās. Mēs apkoposim viedokļus un analizēsim tos – jebkurā gadījumā, tieši tas arī ir mediju uzdevums demokrātiskā valstī, ja Latvija vēl sevi par tādu uzskata,” norādīja A. Jodis.

Arī tagad, kad lapu pamanījis centrs “Re:Baltica”, kas sociālajos tīklos dažviet pat izpelnījies apzīmējumu “Re:Čekisti”, A. Jodis uzsver, ka vārda un preses brīvība ir būtisks demokrātijas priekšnosacījums, un to paredz arī Latvijas Republikas Satversmes 100. pants, nosakot, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus, tajā pašā laikā mūsdienās tiek pieļauta šo tiesību ierobežošana.

“Ja agrāk Latvijas PSR Ministru padomes Galvenās pārvaldes valsts noslēpumu aizsardzībai presē noteikumos bija norādīts, ko drīkst vai nedrīkst publicēt, tad tagad nekas tāds nepastāv vai vismaz nedrīkst pastāvēt – pirms trīsdesmit gadiem Latvijā tika likvidēta cenzūra, līdz ar to šāda lapa ir pilnīgi atbilstoša esošajai demokrātiskas valsts iekārtai. Arī domubiedru grupa, kurā savu viedokli pauž paši grupas dalībnieki, pierāda, ka sabiedrība nevēlas klusēt par notiekošo valdībā. Kritizējot gan partiju neizpildītos solījumus mediķiem, skolotājiem un sabiedrībai kopumā, gan atsevišķu ministru darbību, mēs tikai apliecinām to, ka valdībai ir uz ko teikties un katram no to vēlētājiem ir tiesības dot tai savu vērtējumu,” atzīmē A. Jodis.

Viņš arī piebilst to, ka, ja kādam ir kāds labs vārds, ko par valdību pateikt, arī tas tiek ņemts vērā un neviens viedoklis netiek cenzēts.

Ikviens, kuram ir ko teikt, tiek aicināts rakstīt: nozelojama@valdiba.lv vai pievienoties Facebook grupai “Nožēlojamā valdība” un dalīties ar Facebook lapā “Nožēlojamā valdība” atrodamo informāciju.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro