Tūrisma kompānijas gatavojas Covid-19 ceļojumu sezonai

Ceļotgribētāji nepacietībā jau trin kājas – Grieķijā drīzumā sola +40 grādu karstumu, vismaz tā vēsta „travelnews.lv”, bet nokļūt silto zemju pludmalēs pa taisno no Latvijas pagaidām nevar. Taču jau šobrīd var ceļot pa Latviju individuālā kārtā un jau tuvākajās brīvdienās daļa tūrisma kompāniju atsāks arī grupu ceļojumus pa Latvijas skaistākajām vietām. Tomēr jārēķinās, ka arī ceļojumos būs jāievēro pret Covid-19 ieviestie aizsardzības pasākumi.

Lai gan kopš Baltijas valstu robežu atvēršanas arī tūristi var doties apskatīt Lietuvu un Igauniju, tūrisma kompānijas pagaidām ir neziņā, kad varēs vest tūristus organizētās grupās uz kaimiņvalstīm. Daži cer, ka to varēs darīt jau tuvākajās brīvdienās, citi rēķinās tikai ar jūnija vidu. Taču jau var nopirkt atpūtas ceļojumus jūnijā uz Turciju, Krētu, Korfu un citām siltām zemēm. Tiesa, pagaidām gan nav zināms, vai šie ceļojumi maz notiks.

Atsākas ceļojumi pa Latviju

„Skaisto skatu aģentūra” bija spiesta atcelt iepriekšējās brīvdienās paredzēto braucienu uz Igauniju, uz Sāremā salu, lai gan teorētiski Baltijas valstu robežas ir vaļā un arī tūristu interese par izklaidi ārpus Latvijas ir jūtama. „Neatkarīgajai” savas šaubas par to, vai varēs vest tūristus ceļojumā ārpus Latvijas pirms 9. jūnija, atklāj šī tūrisma kompānija. Arī «Jauni rakursi» gaida atļauju tūristu grupu organizēšanai uz tuvējām kaimiņvalstīm, jo interese par to esot salīdzinoši liela. 30. maijā «Jauni rakursi» iecerējusi vest tūristu grupu uz Dārzu dienu Pelvas apriņķī Igaunijā, un jācer, ka tas izdosies.

Taču tuvākajās brīvdienās ceļotgribētāji var doties apskatīt Latviju, piemēram, Moricsalu, Ventas rumbu, rododendrus Babītē, Ceriņu dārzu Dobelē utt.

„Tomēr lūdzam ņemt vērā, ka atbilstoši apstākļiem agrāk plānotajos maršrutos iespējamas izmaiņas ‒ atcelti lielie publiskie pasākumi, slēgtas vienvirziena dabas takas, mazas telpas, kurās nav iespējams ievērot divu metru distanci, saimnieku lēmums šogad drošības nolūkos viesus neuzņemt, noteiktās karantīnas un pašizolācijas u.c. ‒ tas viss var ietekmēt maršrutu piedāvājumu. Tomēr nepieejamās apskates vietas maršrutos laika gaitā aizstāsim ar citām, ne mazāk interesantām apskates vietām un objektiem. Tā kā viss mainās ļoti strauji, izmaiņas iespējamas arī pēdējā brīdī,” brīdina „Jauni rakursi”.

Savukārt „Impro ceļojumi” savus ceļojumus pa Latviju plāno sākt jūnija vidū.

Sejas aizsegs arī ekskursijās

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju un tās ierobežojumus, tūristiem, dodoties ceļojumos, jāievēro drošības nosacījumi. „Jauni rakursi” informē, ka piedalīšanās ekskursijā ir aizliegta ar akūtas saslimšanas simptomiem – paaugstinātu temperatūru, klepu, iesnām u.c. Ja parādās kāds no šiem simptomiem, „Jauni rakursi” piedāvā iespēju šajā braucienā doties kādam citam. Cita ceļotāja pieteikšanu var veikt līdz pat brauciena dienai bez papildu maksas. Tūrisma kompānija lūdz nodrošināties ar roku higiēnai nepieciešamo – dezinfekcijas līdzekli, mitrajām salvetēm u.c., tāpat iespēju robežās ievērot divu metru distanci, savukārt, atrodoties slēgtā telpā (piemēram, autobusā, muzejos u.c.), tiek rekomendēts izmantot sejas aizsegu – masku, šalli, lakatu u.c.

Dodoties uz Lietuvu, jārēķinās, ka, apmeklējot publiskas vietas, tajā skaitā tirgu, veikalus, sabiedriskos pasākumus, ekskursijas, un braucot sabiedriskajā transportā, ir jālieto sejas maskas. Atrodoties ārpus telpām Lietuvā un Igaunijā masku nēsāšana nav obligāta, bet tas tiek rekomendēts. Lietuvā maskas obligāti ir jānēsā ļaužu pilnās vietās, piemēram, tirgū, veikalos, ekskursijās utt.

Nopērkami arī tālāki braucieni

Lai arī cik skaisti ir Latvijā, daļa tūristu nepacietīgi gaida iespēju doties uz siltajām zemēm. Vairākas tūrisma firmas jau steidz pārdot ceļojumus uz tālākām valstīm, tai skaitā uz kūrortiem, lai gan šobrīd nav zināms, kad no Latvijas varēs doties atpūtas ceļojumos. Informācija «Ceļojumu bodē» liecina, ka šobrīd var nopirkt ceļojumu uz Rumāniju, kas iecerēts 2. jūnijā («Jēkaba ceļojumi»), un uz to ir palikušas tikai 3 brīvas vietas; 6. jūnijā uz Poliju («VRK Travel») vai 10. jūnijā uz Krētu («Tez Tour»); 11. jūnijā uz Norvēģiju («Interlux Travel»), 12. jūnijā uz Turciju («Tez Tour»); 13. jūnijā ‒ uz Korfu salu («Mouzenidis»).

«Impro ceļojumu» tuvākais brauciens ārpus Latvijas paredzēts 20. jūnijā ‒ pa Svanetijas kalniem un atpūtu pie jūras Gruzijas kūrortā Batumi.

Savukārt tuvākie ceļojumi ar «Novatours» šobrīd pieejami, sākot ar jūliju, liecina informācija «Novatours» mājaslapā.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro