Cik bagāts ir finanšu ministrs Reirs

Finanšu ministrs Jānis Reirs visus 17 gadus, kopš darbojas dažādās valsts institūcijās, ar savām finansēm ir rīkojies apdomīgi. Viņam vienmēr ir bijis drošības spilvens uzkrājumu veidā, kas vajadzības gadījumā ļautu pārlaist sliktus laikus. Par laimi, Reiram tādi nav bijuši jāpiedzīvo.

2002. gadā, kad Reirs tika ievēlēts Saeimā, viņam, tāpat kā ikvienai valsts amatpersonai, bija jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija. Tā liecināja, ka viņš skaidrā naudā tobrīd bija sakrājis 11 000 latu, bezskaidrā naudā 6299 latus un 580 ASV dolārus. Kopējie uzkrājumi, konvertēti pēc 2002. gada 5. novembra Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa, bija aptuveni 29 000 eiro. Viņam tobrīd piederēja zeme Sakas pagastā un dzīvoklis Rīgā. Viņš nevienam nebija palicis parādā, arī naudu nevienam nebija aizdevis, un viņam nepiederēja neviens transportlīdzeklis.

Deputāts un ministrs

17 gadu laikā Jānis Reirs vairākkārt bijis Saeimas deputāta krēslā, bijis īpašo uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs, finanšu ministrs, labklājības ministrs un kopš pagājušā gada atkal finanšu ministrs. Viņa amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu liecina, ka viņa bezskaidras naudas noguldījumi bankā bijuši 51 874 eiro apmērā, viņam pieder dzīvoklis Rīgā un zeme Rojas novadā kopīpašumā. Taču vienlaikus viņam ir teju 66 000 eiro lielas parādsaistības un kādam aizdoti 30 000 eiro.

Labi atalgots valsts darbs

2002. gada 5. novembrī Reirs kļuva par Saeimas deputātu. Šajā gadā viņš ar darbu Saeimā nopelnīja 2182 latus (3105 eiro pēc pašreizējā valūtas kursa), savukārt algā no četrām darbavietām (SIA «Rekonstrukcija un investīcijas», AS «Prudentia», AS «Spodrība», SIA «Mediju investīcijas Baltijā») kopā par darbu 2002. gadā saņēma 6244 latus (8884 eiro pēc pašreizējā valūtas kursa). Turpmākajos gados darbā valsts institūcijās viņš varēja nopelnīt arvien vairāk, izņemot iepriekšējo krīzi, kad ienākumi valsts pārvaldē nedaudz saruka. 17 gadu laikā pašreizējais finanšu ministrs valsts pārvaldē kopumā ir nopelnījis 672 000 eiro. Daļa nopelnītā tika tērēta, daļa ieguldīta dārgos nekustamos īpašumos, bet daļa nogūla bankas kontā vai atsevišķos gados krājās zeķē.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā žurnāla “Vakara Ziņas” numurā!

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro