Lembergs: Valdībai trūkst izpratnes par grūtībām, ar kurām saskaras viesmīlības nozare

Valdība, neatbalstot samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes 5% apmērā piemērošanu viesmīlības nozarei, demonstrē ļoti tuvredzīgu pieeju, uzskata Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lemberga ieskatā, vienmēr ir jāskatās uz to, kāds konkrētajam piedāvājumam ir ekonomiskais efekts. “Ja runājam par šiem nelielajiem uzņēmumiem, nelielo biznesu, daudzos gadījumos ģimenes biznesu, viņiem šis jautājums ir ļoti jūtīgs. Vai jāmaksā 21% vai 5% nodoklis tas, protams, nosaka to par kādu cenu viņi var piedāvāt savu pakalpojumu. Skaidrs, ka tas drīzāk nav naudas jautājums, bet vairāk valsts attieksmes un izpratnes jautājums,” komentēja Lembergs.

Viņš turpināja, ka “tas norāda, ka viņiem tur Rīgā, ēdot Ministru kabineta restorānā, vakariņojot vai saņemot vakariņās pievestus ēdienus no labākajiem Rīgas restorāniem, ir grūti saprast, kas notiek mazās ēstuvēs. Viņi to nevar saprast.”

“Viņi pieiet tā, ka to priekšlikumu izvirzīja nepareizie. Viņiem svarīgs nav saturs, bet kas to izvirzīja. Ja to būtu izvirzījis Bordāns, tad tas neapšaubāmi būtu jāpieņem, jo savādāk kristu valdība, bet ja to izvirza kāds cits, tie nav pareizie. Un ja vēl opozīcija, tad vispār tas 100% netiktu atbalstīts,” pauda Lembergs.

“Citiem vārdiem, koalīcija domā, nevis kā atbalstīt uzņēmējus un ekonomiku, bet domā, kas šo priekšlikumu izvirzīja. Tās ir ļoti tuvredzīgi. Krīzes laikā katrā gadījumā tā nevajadzētu,” uzskata Lembergs.

Kā zināms, valdība neatbalstīja priekšlikumu atbalsta pasākumiem tūrisma nozares komersantiem – lai pārvarētu un spētu atgūties no Covid-19 izraisītās krīzes, uz 3 gadiem ieviest samazinātu pievienotās vērtības nodokļa likmi 5% apmērā ēdināšanas un izmitināšanas sektoriem.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro