Lembergs: ASV sankcijas Latvijas teritorijā juridiski joprojām nav ieviestas

ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankcijas pret mani Latvijā juridiski joprojām nav ieviestas, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentējot faktu, ka šādu sankciju sarakstā parasti iekļauj tādas personas, kuru cilvēktiesību pārkāpumi un korupcijas apjoms apdraud starptautisko politisko un ekonomisko kārtību, Lembergs norādīja, ka īsti neiederas nevienā no šiem punktiem.

“ASV prezidenta rīkojumā, ar kuru tika ieviests šīs te sankciju princips, ir pateikts, ka sankcijas jāpielieto pret tādām personām, kuras ar savu koruptīvo darbību un mērogu, un politisko negatīvo darbību ietekmē pasaules politisko un ekonomisko kārtību. Ja es esmu tajā sarakstā un brīvostas pārvalde ir tajā sarakstā un trīs maziņas nevalstiskas organizācijas, tad mēs ļoti labi saprotam, kā es ar gada ienākumiem tur pāri 100 tūkstošiem eiro, varu apdraudēt pasaules ekonomisko un politisko kārtību,” ironiski komentēja Lembergs.

Viņa ieskatā, tas jau vien liecina par to, ka šīs sankcijas neatbilst ASV prezidenta rīkojumam.

“Sankcijās iekļautās personas iedalās trīs daļās – pirmās ir tādas, kas ir saistītas ar narkotikām, liela mēroga kontrabandu, nelikumīgu ieroču tirdzniecību un ekonomiskajiem sakariem ar sankcionētajām valstīm. Es pie narkobaroniem vai ieroču tirgoņiem tā kā neesmu, un neviena līguma man vai kādai kompānijai ar Irānu vai Ziemeļkoreju nav. Otra daļa ir saistīta ar terorismu – ir pagājis pusgads kopš decembra sākuma, bet neviena fakta, ka es būtu kopā ar Bin Ladenu iesaistīts pasaules terorismā arī tā kā nebūtu. Un trešais ir politiskie mērķi – es piederu pie tiem pēdējiem. Tiem ir divi virzieni – pārtraukt Latvijas sadarbību vismaz tranzīta jomā ar Baltkrieviju un Krieviju, un otrs – es esmu populārs vienā daļā no Latvijas sabiedrības un līdz ar to es esmu iznīcināms kā politiķis, kurš atrodas opozīcijā amerikāņu pilsoņa Kariņa vadītajai valdībai un parlamenta vairākumam,” skaidroja Lembergs.

“Līdz ar to nekādu faktu par korupciju, par dabas resursu iepirkumiem un visu, kas tajā preses relīzē abstrakti uzrakstīts, nav,” sacīja politiķis.

Lai arī Eiropas Savienības Pamattiesību hartas 6. pants nosaka, ka ikvienam ir tiesības apsūdzības gadījumā būt informētam par apsūdzībām un ir tiesības uz aizstāvību, Lembergam tādu neesot. “Starp citu šāda pieeja atbilst arī ASV konstitūcijai,” piebilda politiķis.

“Ārlietu ministrija ir paziņojusi, ka sankcijas ir spēkā pret mani un pret četrām šīm juridiskajām personām, ieskaitot brīvostas pārvaldi, bet sankcijas faktiski nav ieviestas. Jo atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem, bija jāizstrādā noteikumi, kā šīs sankcijas tiek ieviestas, bet šādi MK noteikumi nav ieviesti, līdz ar to tās nav spēkā un šīs sankcijas juridiski nav ieviestas Latvijas teritorijā, bet tiesiskā valstī tam nav nozīmes, ja ir runa par Aivaru Lembergu un četrām juridiskām personām,” norādīja Lembergs.

“Bet agri vai vēlu patiesība nāks gaismā. Šī te antidemokrātiskā valdība un antidemokrātiskais Valsts prezidents Levits – viņi šo lietu zaudēs,” ir pārliecināts Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro