Lembergs: Tas ir kas neredzēts – ģenerālprokuroru izvēlēsies smagā noziegumā apsūdzēta persona

Tā ir unikāla situācija, ka persona, kas apsūdzēta noziegumā pret valsti, izvēlēsies nākamo ģenerālprokuroru, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentējot tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) izteikumus, ka veiktas izmaiņas ģenerālprokurora izraudzīšanas un iecelšanas kārtībā ir padarījušas šo procesu caurspīdīgāku, Lembergs norādīja, ka viņam tā varētu likties, jo ģenerālprokuroru faktiski iecels Bordāns un smagā noziegumā apsūdzētais Jurašs.

“Tā kā viņiem ir iespēja izvēlēties savu ģenerālprokuroru, tad šis process ir caurspīdīgs, demokrātisks un pareizs,” ironiski piebilda Lembergs.

“Vai izdosies Bordānam ar Jurašu iebiedēt Tieslietu padomi, korumpēt to un panākt, ka par ģenerālprokuroru kļūst tā persona, kuru vēlas Rūdolfs Meroni, jo viņš ir tas oligarhs, kas stāv aiz JKP, to mēs vēl redzēsim. Bet nav grūti izskaitļot, kuru ģenerālprokurora kandidātu grib redzēt Meroni un līdz ar to nav grūti izskaidrot, kādu pozīciju ieņems smagā noziegumā apsūdzētais Jurašs, kurš izvēlēsies sev ģenerālprokuroru,” sacīja Lembergs.

Lembergs uzsvēra, ka tā ir unikāla situācija, ka cilvēks, kuru tiesā par smagu noziegumu jeb noziegumu pret valsti, izvēlēsies sev ģenerālprokuroru.

“Bordāns savam partijas biedram izvēlēsies ģenerālprokuroru, kurš atsauks Jurašam apsūdzību. Tas ir iespējams,” sacīja politiķis.

Viņš jau iepriekš ir paudis viedoklis, ka “aprēķins Jurašam ir tāds, ka atnāks cits ģenerālprokurors, izdos pilnvaru apsūdzības uzturēšanai citam prokuroram un prokurors jebkurā brīdī var paņemt lietu atpakaļ, mainīt apsūdzību un pateikt, ka ir jaunatklāti apstākļi un Jurašs ir nevainīgs.”

Kā zināms, nesen noslēdzās ģenerālprokurora amata kandidātu pieteikšanās Tieslietu padomē, kas šogad pirmo reizi virzīs savu izvēlētu kandidātu uz Saeimu. Pēc publiski pieejamās informācijas uz amatu pretendē astoņas personas.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un vēl vairāki citi politiķi uzskata, ka Jurašam, kuram Ģenerālprokuratūra izvirzījusi apsūdzību par valsts noslēpuma izpaušanu, nevajadzētu piedalīties ģenerālprokurora amata kandidātu vērtēšanā. Pats Jurašs gan nepieļauj, ka varētu sevi atstatīt no kandidātu vērtēšanas.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro